Spalvinga muzika, iš Brodvėjaus estrados netrukus pakerėjusi visą pasaulį, priverčia žmones verkti ir džiaugtis, meiliai glaustis prie mylimo žmogaus ar susimąstyti ir įsibauginti nuo apnuoginto miuzikluose žmogiškosios laimės trapumo... Sentimentalios baladės ir dramatiški duetai iš Džeisono Roberto Brauno miuziklo „Pastarieji penkeri metai“, Endriu Loido Veberio „Jėzus Kristus – superžvaigždė“, Viačeslavo Ganelino „Velnio nuotakos“, Kastyčio Antanėlio „Meilė ir mirtis Veronoje“ – jaudinančių melodijų rinkinys, tarytum specialiai sutvertas ekspresyviems jaunųjų dainininkų balsams.

Mecosopranas Ieva Prudnikovaitė, viena žymiausių jaunosios kartos operos bei kamerinės muzikos solisčių, yra bendradarbiavusi bene su visais Lietuvos simfoniniais ir kameriniais orkestrais, taip pat Lenkijos, Vengrijos, Vokietijos akademiniais kolektyvais, kasmet dalyvauja sceninių pastatymų bei koncertiniuose projektuose.

Ji yra žinoma kaip universali, lanksti, atvira atradimams solistė, ilgainiui užkariavusi toli gražu ne vien akademinės muzikos klausytojų dėmesį.

Jeronimas Milius – tam tikra prasme Ievos priešingybė, atsvara.

Nebūdamas „sugadintas akademinio išsilavinimo“, Jeronimas atstovauja stichiškesniam pradui. Emocionalus roko dainininkas, dainuodamas su Ieva, atsiveria kaip jautrus partneris, turintis savitą prigimtinį talentą ir gyvą jaunatvišką temperamentą.

Ievos ir Jeronimo dueto darna netgi sukėlė įvairių spėlionių žiniasklaidoje dėl jų asmeninių santykių – toks harmoningas ir tobulas, gyvas ir intriguojantis jųdviejų sceninis įvaizdis, ir toks puikus partnerio pajautimas juos sieja. Žinoma, lygiavertis šios darnos garantas yra ir ansamblis „4 tango“.

Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), Feliksas Zakrevskis (fortepijonas), Birutė Bagdonienė (altas) ir Donatas Bagurskas (kontrabosas) susibūrė prieš dešimtį metų. Per šį laiką sukauptas didžiulis įvairių žanrų repertuaras, dalyvauta tarptautiniuose festivaliuose, surengta daug spalvingų programų, bendradarbiauta su ryškiais muzikais. Kas žino, galbūt, jeigu ne kūrybingų kvarteto narių iniciatyva, Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius niekada nesukurtų tokios programos, o kiekvienam išgirstančiam juodu dainuojančius duetu akivaizdu, kad šių balsų sąjunga yra labai įdomus ir gražus muzikinis išradimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją