Lietuvių galerija pristatė tapytojos Kristinos Ališauskaitės personalinę ekspoziciją „Potential Realities“, kurioje menininkė pateikė specialiai šiam stendui sukurtus darbus. Ekspozicijos centre – netradiciškai eksponuojamas didelio formato diptikas. Pati tapytoja rezidencijos „Warehouse421“ Abu Dabyje metu vedė ir kūrybines dirbtuves, kurių metu ji supažindino su savo kūrybos metodais ir kvietė dalyvius išbandyti įvairias dailės technikas bei sukurti po bendro kūrinio fragmentą.

Pagrindinė K. Ališauskaitės meninių ieškojimų tema – realybės daugiasluoksniškumas. Ji tyrinėja anapus daiktiškosios tikrovės egzistuojančias mažiau apčiuopiamų patirčių – jausmų, nuotaikų, sapnų, pasąmonės vaizdinių – realybes. Menininkė ieško jų apraiškų kasdienybėje ir jas išryškina. Ji atkreipia dėmesį į tuos žmogiškosios būties niuansus, kurių nepastebime, iškelia į paviršių tai, ką bandome nuslėpti. Tapytoja atranda esmę smulkiose, iš pirmo žvilgsnio nereikšmingose detalėse.

Jos paveikslų motyvai, atrodytų, įprasti: žmonių figūros ir jų dalys, portretai, kasdieniai daiktai, interjerų fragmentai. Tačiau šie lakoniškai paprasti įvaizdžiai yra labai iškalbingi. Kiekvienas objektas, atitrūkęs nuo kasdienybės ir buities, tampa simboliu, kiekvienas judesys įgauna ritualinio gesto svorį.

Galerijos „The Rooster Gallery“ prisistatymas Dubajaus meno mugėje buvo sėkmingas – K. Ališauskaitės kūrinių įsigijo privatūs kolekcininkai iš JAE, Singapūro, Lietuvos. Galerijos stendas buvo pastebėtas ir JAE karališkosios šeimos atstovų. Du tapytojos K. Ališauskaitės sukurti portretai papildė ir vieną didžiausių Arabijos pusiasalio meno kolekciją sukaupusiai JAE karališkai šeimai.

„The Rooster Gallery“, viena pirmųjų galerijų Lietuvoje, pradėjusi nuoseklų savo atstovaujamų menininkų kūrybos eksportą ir pristatymą tarptautinėse meno mugėse. Galerijos per savo veiklos dešimtmetį lietuvių kūrybą jau pristatė tokiose svarbiose meno mugėse kaip „Artissima“, „Art Dubai“, „Art London“, „YIA Paris“, „Art Moscow“, „Art International Zurich“, „ArtVilnius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)