„Mykolas Kleopas Oginskis Lietuvoje nėra gerai pažįstamas ir mėgstamas istorinis veikėjas, – sako spektaklio dramaturgė Monika Jašinskaitė. – Pastebėjome, jog ir dabar, kai minimos 250-osios gimimo metinės, apie jį mėgstama kalbėti tik sausais gyvenimo faktais. Šiuolaikiniam žmogui jie nieko nereiškia, tuo tarpu mums įdomu, kaip ši eklektiška asmenybė gali atgyti šiuolaikinėje kultūroje.“

„Rezonanso“ kūrybiniame procese susijungė patyrusių savo srities profesionalų, kaip videomenininko konceptualisto Sauliaus Paliuko bei akademinės krypties kompozitoriaus Raimundo Martinkėno, ir jaunųjų menininkų, kaip inovatyvios drabužių dizainerės Eglės Sakalaitės bei klasikinio dainavimo solisto Jurgio Jarašiaus, patirtys.

Bendram darbui suburti įvairių disciplinų ir patirčių menininkus nusprendė projekto idėjos autorė, choreografė Indrė Puišytė. „Norėjau atskleisti paties M.K. Oginskio įvairiapusiškumą“, – sako ji. Scenoje šios asmenybės istoriją judesiu perteiks ne tik šiuolaikinio šokio publikos mėgstami Marius Pinigis ir Andrius Stakelė, bet ir vokalistas J. Jarašius bei kapoeirą praktikuojantis Audrius Kiuberis.

„Per keturis atlikėjus siekiau atskleisti istorinės asmenybės daugialypiškumą ir mokėjimą prisitaikyti prie aplinkybių, – sako I. Puišytė. – Mums svarbūs judesio, elgsenos, išvaizdos, vaizdinių priemonių kontrastai. Spektaklis labai dinamiškas, o kiekviena scena yra
lyg atskiras, nuo kitų nepriklausantis paveikslas“.

Šeštadienį, gruodžio 5 d. 18 val. POST galerijoje atidaromoje parodoje bus pristatomi atskiri spektaklio elementai – skulptoriaus Simono Šidlausko sukurta scenografija, taip pat videoprojekcijos, kostiumai, garso takelio fragmentai. Scenos menų mėgėjams tai viena retų galimybių pažiūrėti, kaip spektaklio komponentai veikia savarankiškai. Apsilankymas parodoje yra nemokamas.

Penktadienį, gruodžio 11 d. 19 val. Verslo lyderių centre (BLC) atskiri spektaklio elementai susijungs į 8 scenas, atliepiančias skirtingus M.K. Oginskio istorijos aspektus – valstybinę veiklą, pomėgį muzikai ir asmeninį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)