Lietuvoje, kaip ir daugumoje kitų šalių, ši malda vadinama „Mažų žingsnelių malda pagal Antoine‘ą de Saint-Exupery“. Teigiama, kad maldą rašytojas A. de Saint-Exupery, „Mažojo princo“ autorius, parašė ypač sunkiu savo gyvenimo momentu, rašoma pranešime spaudai.

„Mažosios leidyklos“ leidėjai, sumanę išleisti „Maldą“, pradėjo ieškojo tikrojo maldos autoriaus. Pagalbos kreipėsi į įvairias su prancūzų literatūra ir kultūra susijusias asociacijas, bet niekas negalėjo patvirtinti, kad populiarios pasaulietinės maldos žodžius sukūrė garsusis A. de Saint-Exupery.

Maldos mįslę įminė prancūzų literatūros žinovas profesorius Vytautas Bikulčius, ėmęsis tyrimo, o jį baigęs trumpai aprašė nepaprastą maldos istoriją: „Maždaug apie 2006 metus internete ėmė plisti malda „Viešpatie, išmokyk mane meno žengti mažus žingsnelius“, kurios autoriumi dažniausiai buvo įvardijamas garsusis prancūzų rašytojas Antoine‘as de Saint-Exupéry (1900–1944). Kai kada nurodoma, kad malda parašyta pagal minėtą autorių. Dar rečiau buvo skelbiama, jog maldos autorius nežinomas.

Norėdami išsiaiškinti, kas yra tikrasis maldos autorius, pasitelkėme autoritetingiausią leidinį – prancūzų kalba išleistą Antoine‘o de Saint-Exupéry „Pilną raštų rinkinį“ (1999) „Plejados bibliotekos“ serijoje, kuri leidžiama su gana plačiais komentarais ir net rankraščio variantais, tačiau tikslaus maldos teksto atitikmens neradome. Panašios stilistikos tekstų galima aptikti nebaigto de Saint-Exupéry kūrinio „Citadelė“ (vertimas į lietuvių kalbą išleistas 2001) XIV ir CXXIV skyriuose, tačiau čia spausdinamos maldos jame neradome.

Šiandien maldos tekstas ir toliau platinamas internetiniuose Prancūzijos, Italijos katalikų bendruomenių puslapiuose, maldininkų internetinėse svetainėse, vaikų žurnaluose. Vis dėlto visiško tikrumo dėl jo autorystės nėra.“

Malda
(Pagal Antoine՚ą de Saint-Exupéry)

Neprašau tavęs, Viešpatie, stebuklų ir vizijų, tik jėgų kasdienybei. Išmokyk mane mažų žingsnelių meno.

Suteik man galios tiksliai pajusti, kas yra svarbiausia, o kas ne taip svarbu.
Padėk man kuo geriau atlikti šios dienos darbus ir suvokti, kad svarbiausia valanda yra dabar.
Apsaugok mane nuo naivaus tikėjimo, kad gyvenime viskas turi klostytis sklandžiai. Padovanok man blaivų suvokimą, kad sunkumai, pralaimėjimai, nesėkmės, klaidos yra duoti mums paties gyvenimo, kad augtume ir bręstume.

Reikiamą valandėlę atsiųsk man ką nors, kas mylėdamas išdrįstų pasakyti man tiesą.
Tu žinai, kaip labai mums reikia draugystės. Leisk man būti vertam šios gražiausios, sunkiausios, rizikingiausios ir trapiausios gyvenimo dovanos.
Išsklaidyk mano baimę pražiopsoti gyvenimą.
Duok man ne tai, ko aš noriu, bet tai, ko man reikia.
Išmokyk mane mažų žingsnelių meno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)