Kardinolas Francisas Arinze iš Nigerijos, kuris pernai buvo laikomas vienu iš kandidatų į popiežius, tokius komentarus pareiškia dokumentiniame filme "Da Vinčio kodas: meistriška apgaulė" (The Da Vinci Code-A Masterful Deception).

F.Arinze raginimas pasigirdo 10 dienų po to, kai kitas Vatikano kardinolas paragino boikotuoti filmą. Abu šie kardinolai tvirtina, kad kitos religijos niekada nenuleistų negirdomis metamų įžeidimų ir kad krikščionys turėtų būti griežti.

"Krikščionys negali paprasčiausiai nieko neveikti ir sakyti, kad užteks atleisti ir pamiršti", - sako F.Arinze dokumentinėje juostoje, kurią katalikiškai filmų agentūrai "Rome Reports" nufilmavo Mario Biasetti.

"Kartais mūsų pareiga yra padaryti kažką, kas būtų realu. Ne aš pasakysiu visiems krikščionims, ką daryti, bet kai kas žino teisines priemones, kurių galima imtis norint priversti asmenį gerbti kitų teises", - sakė kardinolas.

"Tai yra viena pagrindinių žmogaus teisių: kad mes turėtumėme būti gerbiami, kad būtų gerbiami mūsų religiniai įsitikinimai ir kad būtų gerbiamas mūsų (Bažnyčios) įkūrėjas Jėzus Kristus", - sakė jis, bet nepaaiškino, kokias teisines priemones turi galvoje.

Minimo dokumentinio filmo, kuris Romoje turi būti parodytas vėliau šį mėnesį, prieš filmo "Da Vinčio kodas" premjerą per Kanų kino festivalį, tekstai buvo perduoti "Reuters".

Knygoje, kurią parašė Danas Brownas, pasakojama detektyvinė istorija, kurios centrinė ašis yra bandymai atskleisti paslaptį apie Kristaus gyvenimą, kurią viena slapta draugija saugo šimtmečius. Jau parduota daugiau kaip 40 mln. šios knygos, kurioje rašoma, kad Jėzus vedė Mariją Magdalietę ir susilaukė vaikų, egzempliorių.

"Tie, kurie šventvagiškai kalba apie Kristų ir sausi išlipa iš balos, išnaudoja krikščionių pasirengimą atleisti ir mylėti net tuos, kurie mus įžeidinėja. Yra religijų, kurios, jei įžeistumėte jų įkūrėją, ne tik kalbėtų. Jos padarytų taip, kad jums būtų skaudžiai aišku", - sakė F.Arinze.

Tai tikriausiai yra užuomina apie visame pasaulyje kilusius musulmonų protestus dėl pranašo Mohamedo karikatūrų.

Praėjusį mėnesį "Da Vinčio kodą" užsipuolė ir boikotuoti filmą ragino arkivyskupas Angelo Amato, antrasis pagal svarbą asmuo Vatikano Tikėjimo doktrinos kongregacijoje, kuriai iki išrinkimo popiežiumi vadovavo Benediktas XVI.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją