Ši aktoriaus Ichimura Manjiro II inicijuota ir drauge su kitais kabuki teatro profesionalais atliekama dviejų dalių programa yra iš kultūros renginių ciklo, skirto pažymėti Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių dešimtmetį, pranešė Japonijos ambasada Vilniuje.

Pirmojoje programos dalyje "Kaip žiūrėti kabuki" bus vaizdžiai aiškinamos kabuki teatro vaidybos subtilybės, demonstruojamos japonų bušido dvasią įkūnijančios kovų scenos.

Antrojoje dalyje I.Manjiro II vaidinamas spektaklis "Glicinijų mergelė" atskleis iliuzorinį klasikinių japonų šokių pasaulį. Ši pjesė vadinama kabuki teatro repertuaro perlu, o fantastinis glicinijų mergelės šokis sukurtas beveik prieš 80 metų ir iki šiol atliekamas be jokių pakeitimų.

I.Manjiro II yra jau 400 metų gyvuojančios kabuki aktorių dinastijos atstovas, gimęs Japonijos Gyvuoju nacionaliniu turtu pripažinto aktoriaus Ichimura Uzaemon XVII šeimoje.

Nuo penkerių metų profesionalioje scenoje vaidinantis I.Manjiro II daugiausiai atlieka moterų vaidmenis bei kuria kilmingų jaunuolių personažus.

Kabuki populiarinimo programą "Kabuki visiems" aktorius pradėjo 1992 metais. Ji jau buvo pristatyta tūkstančiams žiūrovų Azijos ir Europos šalyse.

Kabuki pasirodymą Lietuvoje organizuoja Japonijos fondas, LNDT ir Japonijos ambasada Vilniuje.

Japonų klasikinio teatro atmaina - kabuki - susikūrė 17 amžiuje kaip liaudies teatras, priešingas elito teatrui. Jame dialogas kaitaliojamas su dainavimu ir šokio intarpais. Per daugiau kaip 300 metų kabuki išsivystė į rafinuotą, ypač stilizuotą teatro formą.

Kabuki pjesės ir šokiai remiasi istoriniais siužetais arba žmonių gyvenimo kasdienybe.

Kabuko teatro elementus ir metodus savo spektakliuose naudojo daug garsiausių 20 amžiaus režisierių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją