Išskirtinis dviejų dalių interviu su ispanų operos žvaigžde – jau šį šeštadienį, lapkričio 19 d., 17.30 val. (I dalis) ir gruodžio 3 d. 20 val. (II dalis) laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ per LRT KULTŪRĄ.

Interviu autorė N. Kazlaus – Montsitos, kaip ji vadinama šeimos ir artimiausių draugų rate, scenos partnerė. N. Kazlaus kvietimu abi operos solistės kartu koncertavo Vilniuje praėjusių metų pabaigoje, o dar anksčiau, 1997-aisiais, Montsita dainavo Lietuvoje su savo garsiąja mama. 2000-aisiais operos diva M. Caballe pakvietė lietuvių sopraną N. Kazlaus dainuoti kartu visame pasaulyje, ji tapo Caballe šeimos nare. M. Marti ir N. Kazlaus – artimos draugės, laikančios save seserimis. Ryšį palaikyti padeda ir panašaus amžiaus vaikai.

„Vaiko akimis ji stebėjo dvidešimtojo amžiaus operos grandų karjeros viršūnes ir… išdrįso pratęsti jų darbus, – sako N. Kazlaus. – Baletas ir šokio plastika trumpam buvo nustūmę Monsitos potraukį dainuoti, bet noras būti kartu su operos diva mama M. Caballe, įminti jos paslaptį ir dar labiau ją nustebinti tebeveda Montsitą muzikos keliu nuo Londono „Albert Hall“ iki Milano „La Scala“.

Garsiosios ispanės dukra pasakoja buvusi atrasta Londone prieš du dešimtmečius. Tuomet ji, išdrįsusi uždainuoti su mama, tapo staigmena žiūrovams ir koncertų organizatoriams. Pasipylė kvietimai dainuoti duetu. Tam visų pirma reikėjo išmokti kvėpavimo technikos, kuria garsėjo mama. Šiandien M. Marti yra atlikusi kone visas pagrindines soprano arijas garsiausiose pasaulio salėse.

Dukros ir mamos santykiai, gyvenimo vertybės bei filosofija, dainininkiška ir motiniška kasdienybė ir ką reiškia būti M. Caballe dukra – atvirame ir nuoširdžiame interviu laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“.

Beje, tuo metu, kai bus rodoma antroji interviu dalis, interviu autorė, lietuvių operos žvaigždė N. Kazlaus koncertuos su pasaulinio garso tenoru meksikiečiu Hectoru Sandovalu – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje gruodžio 3-ąją ir Kauno filharmonijoje gruodžio 4 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)