Turą sustabdžiusi N. Cole į sceną taip ir nebesugrįžo

Atlikėja Natalie Cole, sulaukusi 65-erių, anapilin iškeliavo Naujųjų Metų vidurnaktį. Dainininkė paskutines gyvenimo akimirkas praleido Los Andžele, ligoninės palatoje. Į ligoninę jai teko gultis dėl paūmėjusios ligos, dėl to jai net teko atšaukti ne vieną suplanuotą turo koncertą. Pasak užsienio naujienų portalo mirror.co.uk, Natalie negalavo jau nuo 2014-ųjų pabaigos.

Natalie Cole

E. Mildažytės vyras pralaimėjo kovą su vėžiu

Sausio 4-ąją po sunkios ligos namuose mirė žinomos žurnalistės, laidų vedėjos Editos Mildažytės vyras, 56 m. verslininkas, architektas Gintautas Vyšniauskas. 2009 m. Vilniaus šv. Petro ir Povilo bažnyčioje pora priėmė Santuokos sakramentą. Iki santuokos sakramento pora civilinėje santuokoje pragyveno dvylika metų. E. Mildažytė žiniasklaidai yra sakiusi, kad antroji santuoka atnešė laimę ir gyvenimo pilnatvę. Žurnalistė, laidų vedėja yra pasakojusi, kad darną santykiuose nuolat kūrena jos vyras Gintautas, leidžiantis jai jaustis karaliene. Ji sutuoktinį vadino tikru aristokratu.

Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas

Anapilin iškeliavo filmo „Žandaras pramogauja“ žvaigždė

Sausio 4-ąją mirė filmo „Žandaras pramogauja“ žvaigždė Michelis Galabru. Legendinis aktorius iš gyvenimo išėjo būdamas 93-ejų. M. Galabru mirė regioninėje Paryžiaus ligoninėje sava mirtimi, praneša Prancūzijos naujienų portalas lefigaro.fr. Lietuvoje aktorius visiems geriausiai pažįstamas iš filmo „Žandaras pramogauja“, kuris kine buvo pristatytas dar 1970 metais. Jame Michelis įsiamžino kartu su Louisu De Funesu. Šis aktorius anapilin iškeliavo 1983 metais.

Louisas De Funesas ir Michelis Galabru

Eidamas 88-uosius anapilin iškeliavo žymus Lietuvos architektas

Sausio 8-ąją mirė žymus Lietuvos architektas Vytautas Nasvytis, pranešė Lietuvos architektų sąjunga. V.Nasvytis mirė eidamas 88–uosius metus. Jis kartu su broliu Algimantu Nasvyčiu suprojektavo sostinės viešbutį „Lietuva“, Nacionalinį dramos teatrą ir Lietuvos Parlamento rūmus. Taip pat broliai Nasvyčiai yra „Neringos“ viešbučio ir kavinės interjero Vilniuje, Centrinio pašto rekonstrukcijos, Naujo miesto centro dešiniajame Neries krante projektų autoriai.

Vytautas Nasvytis

Anapilin iškeliavo legendinis atlikėjas D. Bowie

Sausio 11-osios rytą pasaulį apskriejo liūdna žinia – vienas įtakingiausių pasaulio muzikos kūrėjų, legendinis dainininkas Davidas Bowie pralaimėjo kovą su vėžiu. Atlikėjas mirė būdamas 69-erių. „D. Bowie mirė po įnirtingos, 18 mėnesių trukusios kovos su vėžiu. Paskutines savo gyvenimo akimirkas jis praleido šeimos apsuptyje“, – buvo rašoma oficialioje atlikėjo paskyroje. Britų kilmės D. Bowie buvo vienas žinomiausių XX a. muzikantų. Paskutinis jo albumas „Blackstar“ buvo išleistas kiek mažiau nei prieš savaitę.

Davidas Bowie

C. Dion vyras su vėžiu kovojo 16 metų

Po ilgų grumtynių su vėžiu, savo namuose Las Vegase mirė atlikėjos Celine Dion vyras Rene Angelilis. R. Angelilis mirė būdamas 73-ejų, sausio 14-ąją. Kartu pora susilaukė trijų vaikų: Rene Charleso ir dvynių Eddy bei Nelsono. C. Dion vyrui gerklų vėžys buvo diagnozuotas dar 1999-aisiais, liga vis atsinaujindavo. Praėjusių metų kovą C. Dion atskleidė, jog jos vyras nebegali pats valgyti ir maitinasi pro vamzdelį: „Jis negali pats valgyti, todėl aš jį maitinu per vamzdelį. Turiu tai daryti tris kartus per dieną, tad pamaitinu savo vyrą, o tada vaikus.“

Celine Dion su vyru Rene

Mirė „Hario Poterio“ žvaigždė

Sausoi 14-ąją patvirtinta, jog nuo vėžio mirė „Hario Poterio“ ir kitų Holivudo hitų žvaigždė A. Rickmanas. Jam buvo 69-eri. Alanas Rickmanas buvo viena mylimiausių britų kino žvaigždžių pastaruosius tris dešimtmečius. Žinią apie tai, jog aktorius mirė, patvirtino jo šeima. Vyras suvaidino daugybėje kino hitų, tačiau geriausiai buvo žinomas dėl profesoriaus Sneipo vaidmens „Hario Poterio“ filmuose (pasirodė visose 8 „Poteriados“ dalyse). Negana to, A. Rickmanas buvo išrinktas pačiu geriausiu visų laikų Hario Poterio veikėju MTV apdovanojimuose.

Alanas Rickmanas-profesorius Severusas Snape'as

Teatro legendą anapilin pasiglemžė vėžys

Nuo vėžio mirė britų kilmės amerikiečių teatro ir kino aktorius, teatro apdovanojimų „Tony“ laureatas Brianas Bedfordas, vaidinęs garsiausiuose Williamo Shkespeare'o ir Antono Čechovo pjesių pastatymuose teatre, ilgą laiką bendradarbiavęs su Stratfordo Šekspyro festivalio organizatoriais ir suvaidinęs įsimintiną kilmingos našlės vaidmenį Brodvėjuje. Aktoriui buvo 80 metų. B.Bedfordas mirė nuo vėžio sausio 14-ąją vienoje Santa Barbaros ligoninėje, Kalifornijoje.

Brianas Bedfordas

Serialo apie grizlį aktorius mirė nuo vėžio

Ankstų sausio 15-osios rytą mirė aktorius Dan'as Haggerty. Žvaigždė grūmėsi su vėžiu kelis pastaruosius mėnesius. Šeimai artimi šaltiniai teigia, jog vėžys D. Haggerty buvo diagnozuotas po operacijos dėl jį kankinusių nuolatinių nugaros skausmų, skelbia užsienio žiniasklaida. D. Haggerty išgarsėjo po to, kai 1977-aisiais vaidino seriale „The Life and Times of Grizzly Adams“. Aktorius įkūnyjo mielo kalnų vyruko vaidmenį, kurio geriausias draugas buvo lokys.

Dan'as Haggerty

C. Dion brolis pralaimėjo kovą su vėžiu

59-erių Danielis buvo vienas iš trylikos Celine Dion brolių ir seserų. Vyras kovojo su smegenų, liežuvio bei gerklų vėžiu, o paskutiniosiomis gyvenimo akimirkomis buvo apsuptas šeimos. Pasak paskutinio interviu su Celine seserime Claudette, šeima žinojo, jog jam buvo likusios tik paskutinės dienos. Danielis anapilin iškeliavo sausio 16-ąją.

Celine Dion

Grupės „The Eagle“ gitaristą įveikė ligų komplikacijos

Sausio 18-ąją užsienio žiniasklaida pranešė apie dar vieną netektį muzikos pasaulyje. Sulaukęs 67-erių mirė grupės „The Eagles“ gitaristas Glennas Frey. Atlikėją įveikė reumatoidinis artritas (liga, kai imuninė sistema nebeatpažįsta savo ląstelių ir reaguoja į jas kaip į svetimas – DELFI), ūmus opinis kolitas (lėtinis storosios žarnos uždegimas – DELFI) ir plaučių uždegimo komplikacijos.

"The Eagles" Glenn Frey

Literato gyvybė užgeso jo gimtuose namuose

Sulaukęs 91-erių, sausio 19-ąją, Prancūzijoje mirė žymus rašytojas Michelis Tournier. Literato gyvybė užgeso jo namuose Šuazelio miestelyje netoli Paryžiaus, skelbia BBC. M. Turnjė gimė 1924 metų gruodžio 19 dieną. Savo profesinę veiklą jis pradėjo kaip žurnalistas ir vertėjas. 1967 metais literatas išleido savo pirmąjį romaną „Penktadienis, arba Ramiojo vandenyno limbai“ (Vendredi ou les Limbes du Pacifique), atnešusį autoriui pasaulinį pripažinimą.

Michel Tournier

Eminemo žmonos sesuo rasta negyva

Sausio 21-ąją nuo heroino perdozavimo mirė žymaus atlikėjo Eminemo buvusios žmonos dvynė sesuo Dawn Scott. Moters kūnas rastas automobilių parke, rašo dailymail.co.uk. D. Scott bendravo su Eminemu dar tuomet, kai buvo paauglė. Ji – atlikėjo buvusios žmonos Kim Mathers dvynė sesuo. Apie savo priklausomybę D. Scott prabilo prieš keturis mėnesius ir teigė, jog Eminemas ir K. Mathers jai visai nepadeda, nors ir turi pinigų. Dawn buvo benamė nuo 2014-ųjų. Moteris miegodavo draugų namuose arba net gatvėje.

Dawn Scott dvynė sesuo Kim Mathers

Viena iš žurnalo „Elle“ įkūrėjų mirė būdama 95-erių

Sausio 21 dieną mirė prancūzų rašytoja Edmonde Charles-Roux, viena žurnalo „Elle“ įkūrėjų ir buvusi ilgametė „Vogue“ redaktorė, vėliau pasukusi literatūros keliu. Jai buvo 95 metai.R.Charles-Roux, diplomato duktė, didžiąją savo vaikystės dalį praleido užsienyje. 1939 metais, prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, ji gavo medicinos slaugės diplomą. 1940 metais ji buvo sužeista per bombardavimą ir buvo pagerbta Prancūzijos užsieniečių legiono apdovanojimu. Karo pabaigoje ji dirbo naujame žurnale „Elle“, o vėliau tapo „Vogue“ redaktore ir ja buvo iki 1966 metų, kai pasirodė jos pirmasis romanas.

Edmonde Charles-Roux

„Krikštatėvio“ žvaigždė užmigo ir nebepabudo

Amerikiečių aktorius Abe'as Vigoda, geriausiai žinomas dėl savo vaidmens kultiniame filme „Krikštatėvis“, mirė antradienio vakarą, praneša portalas „Page Six“. A. Vigodos dukra Carol Vigoda Fuchs pranešė, jog tėvas mirė savo namuose, artimųjų apsuptyje. Užsienio žiniasklaidoje teigiama, kad 94-erių aktorius užmigo ir daugiau nepramerkė akių. „Šis žmogus niekada nesirgo“, – teigė jo dukra. A. Vigoda išgarsėjo 1972-aisiais kriminaliniame filme suvaidinęs Salvadorą „Salą“ Tesijo, seną Vito Korleonės bičiulį.

Abe'as Vigoda

Dėl avarijoje patirtų sužalojimų mirė dainininkas Blackas

Britas dainininkas Blackas, žinomas dėl 9-ojo dešimtmečio romantiško hito „Wonderful Life“, mirė sausio 27-ąją dėl traumos, patirtos per eismo įvykį, sakoma jo „Facebook“ paskyroje paskelbtame pranešime. Muzikantas, kurio tikrasis vardas Colinas Vearncombe'as, mirė būdamas 53-ejų.

Colinas Vearncombe'as

Dž. Butkutė neteko mamos

Sausio 27 dieną, anapilin iškeliavo Džordanos Butkutės mama Nijolė Preikšienė. Tai DELFI patvirtino jos vyras Elegijus Strasevičius. Netrukus moteris būtų šventusi 70-ąjį jubiliejų. E. Strasevičius DELFI pasakojo, kad netektis šeimą ištiko labai netikėtai: „Buvo visokių ligų, tačiau ta diena prasidėjo kaip ir visos. Mirtis ištiko netikėtai“. Dž. Butkutė su vyru Elegijumi šiuo metu gyvena Kaune. Senyvo amžiaus mama ilgą laiką gyveno Šakių rajone. Džordanos mama vengė viešumos, mieliau likdavo nepastebėta. Dėl šios priežasties ji nedalyvavo ir savo dukros biografinės knygos pristatyme. Anapilin iškeliavusi N. Preikšienė augino dvi dukras: Džordaną ir jos sesę Andželitą.

Elegijus Strasevičius ir Džordana Butkutė

„Jefferson Airplane“ įkūrėjas mirė nesulaukęs 75-ojo gimtadienio

Eidamas 75-uosius metus, sausio 29-ąją, mirė amerikiečių roko muzikantas, vienas iš grupės „Jefferson Airplane“ įkūrėjų, jos vokalistas ir gitaristas Paulas Kantneris, praneša dienraštis „San Francisco Chronicle“. „Jefferson Airplane“ buvo įkurta 1965 metais. Grupė buvo glaudžiai susijusi su hipių ir pacifistų judėjimu Jungtinėse Valstijose. Populiarumą jai pelnė tokios dainos kaip „Somebody to Love“, „White Rabbit“. Grupė daugiausiai grojo psichodelinį roką. 1969 metais ji dalyvavo legendiniame Vudstoko festivalyje šalia tokių žvaigždžių kaip Janis Joplin, Jimis Hendrixas ir Joana Baez. Kolektyvas iširo aštuntajame dešimtmetyje.

Paulas Kantneris