Koncerte tradiciškai pasirodys ryškiausi Lietuvos atlikėjai, kurių didžiąją dalį šių metų renginio programos sudarys nuo 2001 m. teikiamo apdovanojimo „Auksinio disko“ laureatai. Tarp jų – pianistų Rūtos Richterės ir Zbignevo Ibelhaupto fortepijoninis duetas, Sostinės vario kvintetas, Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“, Šv. Kristoforo orkestras, vokalinis ansamblis „Jazz Island“, solistai, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai Asta Krikščiūnaitė, Vytautas Juozapaitis, Vladimiras Prudnikovas ir kiti instrumentiniai ansambliai bei atlikėjai. Šalia ryškių Lietuvos scenos grandų pasirodys ir jaunieji talentai.

„Pastaraisiais metais džiaugėmės, galėdami Didįjį muzikų paradą rengti LRT studijoje – televizijos dėka mūsų koncertas-maratonas praturtėjo spalvomis, mėginome teatralizuoti atlikėjų pasirodymus. 1997 metais koncerto-maratono idėja kilo todėl, kad anuomet retas koncertas buvo filmuojamas, puikūs mūsų atlikėjai buvo nežinomi, negalėjo konkuruoti su kviestinėmis žvaigždėmis. O ir į prestižinę Lietuvos nacionalinės filharmonijos sceną įžengdavo retas lietuvių muzikas. Tad dešimtį valandų trunkantis maratonas leido pristatyti visuomenei gausų Lietuvos atlikėjų būrį, – kalbėjo Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

"Didysis muzikų paradas"

„Šiandien situacija pasikeitė. Kiekvieną dieną vyksta tiek koncertų ir įvairių muzikos renginių, kad net ir internetinė žiniasklaida nebesugeba jų visų aprėpti. LRT labai daug koncertų filmuoja – juos visuomet galima rasti LRT mediatekoje. Tad ir mąstome, kad metas renginio 20-metį atšventus ieškoti naujų atlikėjų meno sklaidos formų. Taigi, matyt, šių metų „Didysis muzikų paradas“ jau paskutinį kartą fanfaromis kvies publiką į Lietuvos muzikų šventę. Dėl šios priežasties ir sumanėme grįžti ten, kur prasidėjo dviejų dešimtmečių įspūdingas ir kintantis koncerto-maratono kelias“, – pridūrė renginio sumanytoja.

Jubiliejinį koncertą-maratoną „Didysis muzikų paradas“ rengia Lietuvos muzikų sąjunga, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos nacionalinė filharmonija, Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondas ir UAB „BOD GROUP“.

„Specialiai renginiui ruošiame vaizdo siužetus, apžvelgiančius Lietuvos muzikų sąjungos ir žurnalo „Muzikos barai“ istoriją, kalbindami nūdienos meno pasaulio atstovus nutiesime tiltą tarp praeities ir dabarties, primindami, jog viskas, kas vyksta, turi savo ištakas, savo pradžią ir tęstinumą. Neatitolsime ir nuo teatrališkumo muzikoje paieškų – šviesų ir vaizdo projekcijų pagalba sustiprinsime scenoje skambančios muzikos galią. Tikiu, jog pavyks sukurti išskirtinį reginį tiek šventės svečiams Nacionalinės filharmonijos salėje, tieki televizijos žiūrovams, koncertą stebėsiantiems iš TV ekranų Tarptautinė muzikos dieną, spalio 1-ąją“, – mintimis dalijosi A. Žigaitytė-Nekrošienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)