Tai populiariausias ir labiausiai lankomas Daugpilio teatro miuziklas, kuriam muziką sukūrė maestro Raimondas Paulas. Pasak miuziklo režisieriaus Olego Šapošnikovo, tai pats sėkmingiausias miuziklas, kuriam muziką yra sukūręs maestro R. Paulas.

"Šis miuziklas buvo parašytas Liepojos teatrui ir pastatytas dar 2001 metais, tačiau žiūrovų įvertinimo nesulaukė. Kuomet kreipiausi į maestro dėl bendradarbiavimo, jis man pasiūlė būtent šį kūrinį. Tuomet R.Paulas sakė turintis kūrinį, kurį labai myli ir kuris nepelnytai dūlėja stalčiuje. Prieš pusantrų metų apie šį miuziklą aš pats nieko nebuvau girdėjęs", - apie bendradarbiavimo pradžią su maestro pasakoja O. Šapošnikovas.

Tačiau, pasak režisieriaus, gavęs medžiagą jis suprato, kad labai daug šio kūrinio melodijų jam yra žinomos, nes jos jau daug metų egzistuoja savarankiškai ir dažnai yra leidžiamos per radijo stotis. "Ir iš tiesų miuzikle skambančios melodijos tapo hitais ne veltui, jos yra lengvai įsimenamos, jas norisi dainuoti", - sako O. Šapošnikovas.

Miuziklo "Damų rojus" premjera Daugpilio teatre įvyko praėjusių metų kovą ir susilaukė didžiulio pasisekimo. Vieną iš pagrindinių vaidmenų šiame miuzikle atlieka Lietuvos roko scenos žvaigždė J. Milius.

"Kaip muzikantą J. Milių žinau jau labai seniai, esame turėję bendrų muzikinių projektų. Ieškodamas aktoriaus pagrindiniam vaidmeniui Latvijoje neradau tokio solisto kaip J. Milius. Jis yra puikus artistas bei aktorius", - savo pasirinkimą aiškina režisierius.

Anot jo, J. Miliaus ilgai įkalbinėti nereikėjo, jis sutiko iš karto. "J. Milius iki šio projekto nebuvo vaidinęs spektakliuose rusų kalba, jam tai buvo nemažas iššūkis. Bet jis tai daro puikiai, o jo rusų kalba - nepriekaištinga", - lietuvių atlikėjui pagyrų negaili O. Šapošnikovas.

Specialiai miuziklui "Damų rojus" buvo suburta baleto trupė, kuriai vadovavo žinoma choreografė Irina Saveljeva. Būtent jos pastatytas šou atvedė šios šalies atlikėją Mariją Naumovą į pergalę Eurovizijoje 2002 metais.

"Damų rojus" - tai pasakojimas apie provincialią merginą, atvykusią ieškoti laimės į mados ir meilės sostinę Paryžių. Po išorine sostinės romantika ir prabangių parduotuvių iškabomis slepiasi žiaurus konkurencijos, parsidavimų, tuštybės ir melo pasaulis. Pagrindinei miuziklo herojai Denizai - E. Zola Pelenei - nepaisant visko, pavyksta, išsaugojus save ir nesutrypus savo vidinio grožio, išsikovoti laimę.

E. Zola (1840-1902) - vienas iš tų rašytojų, kuriuos vertino tiek amžininkai, tiek vėlesnės kartos. Iškiliausias natūralizmo literatūroje atstovas ir teoretikas, daręs įtaką jaunesniajai rašytojų kartai, Paryžiaus bohemos atstovas, anksti pradėjęs rašytojo karjerą, E. Zola labiausiai pagarsėjo dvidešimties "Rugonų Makarų" romanų ciklu apie penkias dviejų šeimų kartas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)