„Midsummer Vilnius“ uždarymo renginyje pasirodysianti atlikėja kiekvieną kartą festivalio lankytojus džiugina ypatingais pasirodymais, kurių pasiklausyti į Valdovų rūmų kiemą suplūsta minios gerbėjų. Praėjusiais metais vykusiame koncerte ji pasirodė kartu su Modesto Pitrėno diriguojamu orkestru, o šiais metais žada nustebinti nauju atlikimu.

„Šių metų festivalyje skambės mano kūrybos dešimtmečio mini retrospektyva. Bus ir hitų, kuriuos kūrėme su Mario Basanov ir Vidžiu, taip pat ir dainų, kurias sukūrėme kartu su Leon Somov. Tačiau visi kūriniai skambės visiškai kitaip, nei klausytojai yra įpratę girdėti. Turėjau aiškią koncerto viziją, todėl nusprendžiau, kad šį mano pasirodymą papildys man labai artima klasikinė chorinė ir styginių kvarteto muzika“, – pasakoja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Scenoje kartu su atlikėja pasirodys merginų choras „Viva“ su jo vadove Vilija Mažintaite priešakyje bei styginių kvartetas.

„Pati ilgą laiką dainavau chore, tad šis muzikos atlikimas man puikiai pažįstamas. Man be galo patinka iš chorų sklindanti didžiulė energija, kurią sukuria masė žmonių, jų balsų skambesys ir harmonija. Mano muzika yra labai reikli, tad choras ją puikiai papildys ir sukurs tikrai nuostabią atmosferą. Tiesą sakant, galutinis rezultatas skamba labai kitoniškai. Džiaugiuosi, kad mums pavyko sukurti unikalų skambesį. Kartu su chorais esu pasirodžiusi ir anksčiau, tačiau soliniame koncerte ir specialiai jam aranžuotos mano dainos skambės pirmą kartą“, – dalijasi atlikėja.

Jazzu atskleidžia, kad ne mažiau svarbiu koncerto akcentu taps ir styginių kvarteto muzika, kuri kūrinius gali sušvelninti, pagyvinti ar sudramatizuoti. Anot Justės, jų garsai muzikai suteiks itin gražų atspalvį.

„Šiuo metu daug keliauju, koncertuoju skirtingose šalyse, todėl labai džiaugiuosi, kad visa komanda mane palaiko ir kūryba sklandžiai vyksta per atstumą. Tik grįžusi iš Italijos ir Graikijos festivalių šoksiu tiesiai į generalines repeticijas. Labai tikiuosi, kad mano solinis koncertas bus gražus vasaros vakaras, o visi susirinkę skęs muzikos garsuose, jaus pilnatvę ir dainuos drauge. O Valdovų rūmų kiemas visam koncertui suteiks dar daugiau magijos“, – sako J. Arlauskaitė-Jazzu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)