Pirmos vietos laimėtojos – Virginija Kuklytė ir Indrė Mickevičiūtė konkursui paruošė ištrauką iš autobiografinių improvizacijų spektaklio „Tetos“. Charakteringus vaidmenis sukūrusios jaunos aktorės 2011 m. baigė pantomimos studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vadovaujamame kurso vadovo Juozo Javaičio.

Pagrindinį prizą laimėjusios merginos, dėl aukšto įvertinimo, neslėpė savo emocijų: „Kad jūs žinotumėte kaip aš džiaugiuosi! Šis konkursas didelis įvykis teatrinėje kasdienybėje. Jaunam aktoriui tai svarbi patirtis, kuri skatina kurti, tobulėti ir siekti naujų iššūkių”, - po apdovanojimų ceremonijos kalbėjo pirmos vietos laimėtoja Virginija Kuklytė. Merginoms atiteko 3 000 Lt premija, kurią jau žino kur išleis; Virginija – naujam fotoparatui, Indrė – atsidės vestuvėms.

Antrą vietą užėmė aktoriai Paulius Markevičius ir Darius Petrovskis, kurie specialiai konkursui sukūrė ištrauką iš rašytojo Fiodoro Dostojevskio romano „Demonai“. Vaikinai šiais metais baigė vaidybos bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, pedagogės Silvos Krivickienės vadovaujamame kurse. Jaunųjų aktorių talentą dar studijų metais pastebėjo ir vienas žymiausių Lietuvos teatro režisierių Eimuntas Nekrošius. Darius Petrovskis režisieriaus spektaklyje „Idiotas“ sukūrė Kunigaikščio Myškino vaidmenį. O šiuo metu abu aktoriai vaidina režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklyje „Dieviškoji komedija“. Aktoriai apdovanoti 2 000 Lt premija.

Aktoriai Rasa Sadauskaitė ir Artūras Dubaka – trečios vietos prizininkai, aktorės Eglės Gabrėnaitės auklėtiniai, 2012 m. baigę Vilniaus kolegijos pramoginio scenos meno specialybę. Jie konkursui pristatė ištrauką iš Antono Čechovo vienaveiksmės komedijos „Piršlybos“. Per savo trumpą profesinę karjerą aktoriai jau yra pelnę ne vieną prizą - „Sauliaus Mykolaičio vardo nominaciją” už pasiekimus dainuojamojoje poezijoje, „Jaunosios teatro vilties” apdovanojimą tartptautiniame studentų teatrų festivalyje „Po saule“, Grand Prix prizą tarptautiniame studentų teatrų festivalyje Minske. Na, o „Aktorių duetų konkurse“ porai įteikti trečios vietos diplomai ir 1 000 Lt premija.

Meninę aktorių brandą ir meistriškumą vertino konkurso komisija – Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis, aktorė Nelė Savičenko ir teatro kritikas Valdas Gedgaudas. Pasak R. Rimeikio, komisija buvo labai darni ir geranoriška, todėl ginčų atrenkant laimėtojus nebuvo: „Džiugu matyti scenoje aktyvius, jaunus kūrybingus aktorius. Mūsų kamerinė, mažutė ir net šiek tiek nepatogi scena – didžiulis iššūkis nedidelę sceninę patirtį turintiems menininkams. Ji apnuogina aktorių gabumus, aiškiai parodydama kiekvieno atlikėjo galimybes ir talentą. Tikrai džiugu, kad tikrų talentų Lietuvos scena turi ne vieną“. LTS pirmininkas taip pat pridūrė, kad kitais metais konkurso prizai keisis, aktoriai bus apdovanoti bilietais į prestižinius Europos teatrų festivalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)