Ji gimė apdovanota talentu, tikslingai mokėsi ir įgijo aktorės profesiją, dirbo Valstybiniame jaunimo teatre, sukūrė ryškių vaidmenų, filmavosi kine, daug dirbo radijo spektakliuose, įgarsinant filmus, buvo poezijos skaitovė.

Bet visa tai sausi faktai, už kurių neiškalbėti pergyvenimai, bemiegės naktys, nesuskaičiuoti praradimai. Aktorė E. Žebertavičiūtė – didelio temperamento žmogus, kovojanti už savo ribas ir vertybes, teatro profesionalė, galinti ir žinanti labai daug. Tačiau per ankšti tie jos praeities rūbai, galėjo ji žymiai daugiau – suvaidinti, dirbti teatre ir perduoti ateities kartoms.

Lietuvos teatro sąjunga, remiama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo pristato tęstinį video projektą, kurio metu kalbinami žymiausi ir svarbiausi Lietuvos teatro scenos veteranai ir vyresnės kartos menininkai. Videointerviu jie dalinasi savo išskirtine kūrybine patirtimi ir atsako į įvairius klausimus apie teatrą, menininko profesiją, darbo scenoje ypatybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)