Leidyklos „Baltos lankos“ atstovai džiaugiasi, kad šiais metais konkursas vėl sulaukė didelio susidomėjimo. „Šiais metais pateikta tema kėlė tikrai daug iššūkių. Svarbiausias – kaip parašyti rašinį apie poeziją. Gavome išties įdomių temos interpretacijų, tad užduotis išrinkti laimėtoją nebuvo lengva“, – teigia leidyklos atstovai.

Leidyklos vertintojai bei rašytoja Kristina Sabaliauskaitė taip pat pastebėjo liūdinančią tendenciją: pasaulio poezijos klasika (be kelių retų išimčių) beveik neatsidūrė moksleivių akiratyje. Kartu norėtųsi priminti, kad šio konkurso tikslas buvo, yra ir bus skatinti Lietuvos moksleivių literatūrinį kalbėjimą savo asmenišku ir autentišku balsu, ir vertinant pirmenybė teikiama tekstams, kuriuos skaitant nesijaustų, jog rašančiajam į nugarą alsavo mokytojas ar mokyklinės programos reikalavimai. Tad, būdami labai dėkingi konkurse moksleivius dalyvauti skatinusiems mokytojams, taip pat norėtume jiems priminti – šis konkursas, tai galimybė leisti moksleiviams mokytis skristi savarankiškai, savo pačių literatūriniais sparnais.

Šiais metais geriausiu rašiniu išrinktas Elektrėnų sav. Vievio gimnazijos IV klasės moksleivės Karinos Titovos kūrinys (mokytoja Rita Bimbirienė). K. Sabaliauskaitės teigimu, dėl Karinos Titovos rašinio nekilo jokių abejonių: sužavėjo ir kalbos vaizdingumas bei sklandumas, ir autoironija, ir tai, kad asmeninę patirtį paversdama universalia ji skaitytoją tiesiog nukelia į laikus ir jausenas, kai tau buvo šešiolika. O svarbiausia, primena, kad poezija gali būti ne vien troškime didesnio pasaulio ir svajonėse apie septintojo dešimtmečio Malibu pakrantę, bet ir senuko dviračio krepšyje su mopsu.

Antroji vieta atiteko Palangos senosios gimnazijos II klasės moksleivei Austėjai Daukšaitei (mokytoja Raimonda Kačerauskienė), o trečioji – Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos VII klasės moksleivei Eglei Ališauskaitei, kuri yra jauniausia konkurso dalyvė.

I vietos nugalėtojas bus apdovanotas išskirtine Kristinos Sabaliauskaitės dovana – tetralogijos Silva rerum I–IV dalimis su autorės autografu bei auksine plunksna. II ir III vietos nugalėtojus leidykla apdovanos savo įsteigtais prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją