Jeronimas Milius: su vonia nedraugauju

Pastaruoju metu dažniausiai miuziklo pastatymuose sutinkamas Jeronimas Milius, „Arijų iš dušo“ koncertuose atliksiantis Stingo ir Freddie Mercury dainas teigia, jog jis dažniau lankosi duše: „Su vonia aš nedraugauju, nes jos visos man dažniausia per mažos, o sėdėti yra ir patogesnių vietų (šypteli).Dušas yra visų pirma puiki vieta greičiau prabusti ar šiaip atsigauti nuo didelio nuvargio.“

Paklaustas, ar turi keistų įpročių, muzikantas neslepia, jog dažnai jis nevengia atsiliepti į telefono skambučius, jei kas nors tuo metu nusprendžia su juo susisiekti. „Duše mielai padainuočiau daugiau, bet erzina mintys, jog trukdau daugiabučio namo kaimynams, tad tikiuosi, jog kada nors ateityje gyvensiu name ir galėsiu savęs nebevaržyti. Užtat viešbučiuose kenčia visi ir nuo visko: prasidainavimų ar šiaip geros nuotaikos duše.“, - šmaikštavo J. Milius.

Almas Švilpa: poilsis

Vokietijos Eseno mieste jau ilgą laiką įsikūręs operos solistas Almas Švilpa vonios ar dušo kambarį pirmiausia išnaudoja poilsiui. Būtent tam jo namuose, dušo patalpoje yra įrengta sauna, kurioje bent du kartus per savaitę apsilanko visi norintys šeimos nariai. „Aišku, kad pats dušas, jo patalpa turi būti jauki, juk joje prasideda ir baigiasi kiekvieno iš mūsų diena“, - dėstė A. Švilpa. Na, o paklaustas apie dainavimą, solistas greitai nukirto, jog poilsio su darbu nemaišo ir savo duše tikrai nedainuoja.

Lauryna Bendžiūnaitė: ši scena mano šeimoje priklauso vyrui

Šiuo metu Švedijoje Miuzetės vaidmenį operoje „Bohema“ pristatanti Lauryna Bendžiūnaitė – gamtos vaikas: „Dėl vonios kambario – nuvilsiu. Ten aš užtrunku tik tiek, kiek prireikia reikia laiko elementariai higienai. Maudytis mėgstu jūroje, ežere, upėje... Be to, manau, kad kiekvienam, pažinusiam pirties malonumus, gulėjimas vonioje tikriausiai netenka jokios prasmės.“ Lauryna taip pat nedainuoja nei duše, nei vonioje, tik atskleidžia, jog vis dėlto ši vieta jos namuose yra užimta: „Mano šeimoje vonios scena priklauso vyrui.“.

Rafailas Karpis: jei dažniau būtų sekmadienis...

Skritingai nei J. Milius, charizmatiškasis operos solistas Rafailas Karpis sakosi su vonia draugaujantis. „Manau, jog žmogus, jei tik turi tam galimybę, turėtų turėti ir dušą ir vonią įrengtus atskirai. Juk rytas yra neįsivaizduojamas be dušo, o sekmadienio vakaras – be vonios. Būtų gerai, jei dažniau būtų sekmadienis...“. Įprastai kasdien R. Karpis vonios kambaryje praleidžia nei duag, nei mažai laiko, - kiek daugiau, nei pusvalandį. Paklaustas, kodėl ir jis nedainuoja duše, solistas paaiškino: „Nedainuoju nei vonioje, nei duše, nes dušas yra ta vieta, kurioje dažniausiai išsibudini, tad dainuoti dar neišeina, kadangi girdi vidinį balso šauksmą„Nejudink manęs!Geriau prisimink, ką tau iš tikrųjų šiandien reiks dainuoti!“.Taigi dainuoju nebent mintyse.“. Jokių keistesnių ar išskirtinių įpročių duše R. Karpis siūlė paieškoti kam nors kitam, nes pats savyje nieko neįprasto nepastebi, otarp būtiniausių daiktų vonioje jis išskyrė šildomas grindis: „Juk taip patogu ir malonu!“

Dexteris Fletcheris: iki virimo temperatūros

Britų aktorius ir režisierius, režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras Dexteris Fletcheris teigia, jog vonia jam yra „vienareikšmiškai svarbiausias kambarys bute. Čia aš galiu pabėgti nuo aplinkos šurmulio ir susikaupti. Kai ruošiu aktorinius vaidmenis, vonia tampa geriausia vieta mokytis tekstams. Būna, jog grįžti po dvylikos valandų filmavimo visiškai nuvargęs ir žinai, kad dar laukia keli puslapiai dialogų, kuriuos reikia išmokti rytdienos scenoms. Įlipi į vonią, pradedi mokytis ir atrodo, kad viskas greičiau į galvą lenda. Tas pats ir su scenarijais - visi darbai greičiau skaitosi vonioje. Anksčiau dar mėgdavau skaityti knygas, bet dabar tam nebelieka laiko.“. D. Fletcheris juokdamasis pridūrė, jog mėgsta labai karštas vonias ir jose maudosi labai ilgai, kol pats nepasiekia virimo temperatūros.

Asmik Grigorian: užtrukčiau taip ilgai, kaip tik galėčiau

Operos solistei Askim Grigorian vanduo nėra vien prausimasis, higiena. „Mane vanduo puikiai atpalaiduoja, tonizuoja. Taip, jei tik galėčiau vonios kambaryje užtrukčiau kaip įmanoma ilgiau, nes, žinoma, dažniausiai rikia susiruošti vos per 5 minutes.“ A. Grigorian duše privalo būti veidrodis, dar ji teigia labai mėgstanti įvairius kvapnius priedus voniai: putas, druskas... „Dainuoju? Ne. Nebent iš reikalo, - kai daugiau nėra kur prasidainuoti, ar žinua, kad kitur nespėsiu. Bet šiaip, vardan paties dainavimo – ne.“, - prie bene visų savo kolegų prisijungė Asmik.

Teatralizuoti koncertai „Arijos iš dušo“ vyks kovo 28, 29 dienomis, 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

Nuotraukų albume - žiemos pasirodymų prisiminimai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)