Ypatinga energija pasižymintis muzikas Janas Maksimovičius nusprendė suburti bendraminčius, su kuriais yra kūręs ankstesniuose projektuose. Visi šie muzikai gerai žinomi jazz‘o publikai. Jiems artima panaši muzikos samprata. Bendra muzikos mintis, suvienijusi muzikus, savo jėga užlies ir klausytojus. Jos ekspresija nepaliks abejingų.

J. Maksimovičius - saksofonininkas, kompozitorius, pedagogas, grupių lyderis. Neeilinė kūrybinė asmenybė Lietuvos džiaze.

Talentingas muzikantas, pagarsėjęs perfekcionistas ir polistilistinės raiškos meistras, pranokęs savo kartos džiazo muzikus, šiandien vardijamas tarp pačių ryškiausių Lietuvos džiazo kūrėjų.

Jis išsiskiria emocionaliu ir brandžiu muzikavimu, nepaprasta kūrybine energija, atidumu kiekvienai skambesio detalei ir puikiu visumos pojūčiu.

Lietuvos džiazo scenoje jis pasirodė 1996 metais, nuo to laiko muzikavo su garsiausiais Lietuvos džiazo kūrėjais. 2002 m. J. Maksimovičius debiutavo kaip lyderis ir kompozitorius ir nuo to laiko daugiausia muzikuoja su savo grupėmis: trio, kvartetu, kvintetu "Riot". Jis taip pat groja solo ir su akademinės muzikos atlikėjais.

D. Golovanovas - Klavišinių virtuozas, puikiai valdantis ir akustinį fortepijoną, ir elektroninius instrumentus; jam nesvetimi modernūs skambesiai ir technologijos. Sparčiai progresuojantis pianistas – universalus ir techniškas, konstruktyvus ir kartu emocionalus. Susipažinęs su turtinga džiazo praeitimi, jaunasis muzikas kuria savo stilių, kuriuo jis pasirodo tiek kaip mąslus kūrėjas, tiek kaip tikras šmaikštuolis.

A. Gotesmanas - universalus būgnininkas, vienas kūrybingiausių Lietuvos perkusininkų, pagarsėjęs kaip laisvosios muzikos kūrėjas. Ukrainoje gimęs muzikantas jau beveik 30 metų gyvena ir kuria Lietuvoje, groja su Petru Vyšniausku ir Viačeslavu Ganelinu ("Trio Alliance"), Liudu Mockūnu, nuo 1994 yra nuolatinis Dainiaus Pulausko grupės narys, muzikuoja solo. Jo įkvėpimo šaltiniais neretai tampa ir kitos meno rūšys (poezija, teatras, šokis).

Kviečia nauja koncertų salė

Nauja koncertinė erdvė - koncertų salė “Piano.lt” atidaryta buvusiame Pranciškonų vienuolyne, Trakų gatvėje.

Po Pranciškonų rūmų skliautais įsikūrusi, ji atitinka geriausius akustikos kriterijus. Žymūs Lietuvos atlikėjai jau dabar mielai repetuoja ir rengia solinius rečitalius būsimiems koncertams šioje salėje.

Naujoje koncertinėje erdvėje skambės klasikinė ir džiazo muzika. Atlikėjai skambins puikiais Fazioli ir Schimmel koncertiniais fortepijonais. Salėje yra 100 vietų, greta Pranciškonų rūmų įrengta patogi automobilių stovėjimo aikštelė. Balandžio mėnesį čia koncertuos Petras Geniušas, Martynas Švėgžda von Bekkeris, jaunieji virtuozai Mantautas Katinas ir Vytenis Gurskis. Gegužės mėnesį įvyks ir pačios salės atidarymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją