Pirmosios nepriklausomybės metais tai buvo vienas įspūdingiausių ir didžiausių miesto pastatų – raudonų plytų, dviejų aukštų su balkonu į pagrindinę Vilniaus gatvę. Po karo namas buvo nacionalizuotas, 1944–1950 metais jame veikė NKVD būstinė, vėliau funkcionavo teismas. Dabar A. Jauniškio namas stovi tuščias, jame nuolat vyksta menininkų parodos ir kitokios kultūrinės akcijos.

Šį kartą kuratorės Aistės Gabrielės Černiūtės nuopelnu name apsigyvens tokių žymių menininkų kaip Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, Eimutis Markūnas, Miglė Kosinskaitė iš Kauno, vilniečių Jurgos Šarapovos, Ugnės Žilytės kūriniai. Kiekvienas A. Jauniškio namų kambarys taps atskira paroda.

Meninis vyksmas „Kambarys kaip galerija“

Menininkai juose pristatys savo kūrybines retrospektyvas. Legendinės grupės „Angis“ narys E. Markūnas rodys savo 2008 metų instaliaciją „Ateinantys/Išeinantys“, kalbančią apie tremtis ir represijas, prievartas ir migracijas. Alantoje (Molėtų raj.) gyvenanti menininkė Rasa Leonavičiūtė, priklausanti tekstilininkių grupei „Baltos kandys“, taip pat demonstruos instaliatyvaus pobūdžio kūrinį „Dovanoti audeklai“. Jis apmąsto ne tik tekstilės reikšmę šiandieniame pasaulyje, bet ir meno pagalba kolekcionuoja prisiminimus, įspūdžius, išgyvenimus.

Meninis vyksmas „Kambarys kaip galerija“

Meniniame susibūrime dalyvaus kuratorė A. G. Černiūtė, Asta Baltia, Vidas Poškus, Kostas Poškus, M. Kosinskaitė, Vaclovas Vilūnas, Jūratė Mitalienė, Rūta Eidukaitytė, Jurga Šarapova, Živilė Jasutytė, Susie Vier (Vokietija), E. Markūnas, E. Balsiukaitė-Brazdžiūnienė, Rasa Leonavičiūtė, Ugnė Žilytė, A. Martinaitis ir Rebeka Bruder.

Meninis vyksmas „Kambarys kaip galerija“

Nuo birželio 29 iki liepos 1 dienos pastate veiks atvira tapytojo kauniečio Arvydo Martinaičio tapybos studija. Joje menininkas tapys ir smalsuolius supažindins su tapybos paslaptimis, savo požiūriu į meną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)