Pastatas išskirtinis savo pokario retrospektyvine architektūra. Vertinimo tarybos nariai vertingosiomis savybėmis pripažino šoninius rizalitus rytų ir vakarų fasaduose, 2 jonėnines kolonas su bazėmis ir kapiteliais šiauriniame fasade, piliastrus, palangių karnizus, stačiakampes nišas ir dekoruotas arkines nišas, langų ir durų stačiakampes angas, virš pagrindinio įėjimo esančią arką, puoštą kesonais ir kt. Taip pat vertingas pastato tūris, aukštų išplanavimas, konstrukcijos, patalpų architektūrinės detalės ir kt.

Šis Ukmergės senamiestyje esantis kultūros paveldo objektas ypatingas savo visuomenine istoriškai susiklosčiusia paskirtimi.

Be Ukmergės kino teatro, pagal tipinį projektą statytas ir į Kultūros vertybių registrą įtrauktas tik dar vienas kino teatras - Vilniaus „Draugystė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją