Baigti atnaujinimo darbai bei rudens pradžia sekmadienį bus paminėti Andriaus Mamontovo koncertu vienos dienos kultūros festivalyje.

Ilzenbergo dvarvietėje šįmet labai padaugėjo veiklos: duris atvėrė natūralių maisto produktų krautuvėlė, savaitgaliais vyksta ekskursijos, pastatytas pirmasis būsimo skulptūrų parko kūrinys - „Angelų medis“. Tačiau tai - tik pradžia. Siekiama, kad dvaras ilgainiui taptų kultūros renginių lopšiu.

„Organizuodami šį festivalį mąstėme apie įvairovę, todėl pakvietėme ir muzikantų, ir aktorių, ir virtuvės virtuozų“, - sakė Ilzenbergo dvaro vietininkas Gintaras Bingelis.

Į Kultūros festivalį susirinkę svečiai galės leistis į ekskursijas po teritoriją, vedančias per 3 km ilgio parką, Latvijos sienos link.

Gurmanai galės degustuoti profesionalų pagamintus patiekalus, o muzikos mėgėjai turės progą pasiklausyti ne tik A. Mamontovo, bet ir muzikos mokyklos mokinių bei mokytojų atliekamų improvizacijų. Tuo tarpu mažuosius renginio lankytojus linksmins lėlių teatras.

„Stengsimės, kad aukšto meninio lygio renginiai būtų rengiami ir ateityje, o intelektualios veiklos dvare netrūktų ir žiemos metu, - sakė G. Bingelis. - Jeigu sulauksime vietinių žmonių palaikymo, žinosime, kad elgiamės teisingai. Tai būtų didžiausia paskata“.

Vienos dienos festivalį užbaigsiantis A. Mamontovo koncertas vyks naujai sutvarkytos Ilzenbergo dvarvietės lauko estradoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)