Žaidžiantys socialiniais kultūriniais ženklais, G. Grendaitės mišri grafika, fotografija ir T. Vosyliaus sunkios metalo skulptūros instaliacijos itin dažnai komentuoja aplinką, dabartines aktualijas, tačiau griežto jos vertinimo iš pačių autorių vengiama. Jų kūrinija pateikia aplinkoje pastebėtus (dažnai absurdiškus) momentus „apnuogintai“ akistatai su suvokėju.

Kūrybiškai įsitraukę į Umberto Eco socialinės pasakos „Baudolinas“ atminties kontekstus, autoriai žvelgia ir į savo pačių atspindžius juose. Atspindys svarbus tiesiogine prasme ir metaforiškai kalbant apie dualumą bei savivoką Kito akivaizdoje. Kultūros teorijoje šmėkščiojant sąvokoms „pasaulis po tiesos“, „pasaulis po gėdos“ ir pan., menininkai pristato parodą kaip atvirą galimybę kodų dėlionei, o kai kurių objektų atveju siūlo ir fizinį įsitraukimą.

Šioje parodoje vyks interaktyvios instaliacijos „(Ne)uniforminiai kalnai“ kūrimas, kuriame dalyvauti kviečiami parodos lankytojai. Šio pulsuojančio parodos elemento galutinis pristatymas vyks antrojo „Gallery Weekend Kaunas“ metu, gegužės 12 dieną.

Karšto, bet kartu ir pietietiškai lengvo temperamento menininkų iš Barselonos paroda kaip visada – šventė. Ir šį kartą, atvykstantis surengti parodą galerijos „La Xina A.R.T.“ kolektyvas projekte „Balandis 2524“ nurodo ne vien į jiems itin egzotiška kalba reiškiantį balandžio mėnesį, bet ir tikslų kilometrų skaičių tarp „Meno Parko“ ir galerijos „La Xina A.R.T.“ Barselonoje.

Skirtingų ir turiningų projektų pristatymas laukia auditorijos balandžio 12 dieną Rotušės aikštėje jau 20 metų veikiančioje galerijoje „Meno parkas“. Parodos veiks iki gegužės 18 dienos.

Veiklos jubiliejinius metus galerija pažymi ne vien tik projektais Lietuvoje. Prieš keletą dienų Londono galerijoje „Unit1“ „Meno parkas“ atidarė žymios Lietuvos menininkės Aušros Vaitkūnienės parodą projektą „Gamtos gurmano kabinetas“, kur galerijos menininkė talpina savo pastebėjimus, mintis ir jausmus apie gamtą ir pasaulį. Kabinetas, tapęs atviru žiūrovams, perkeltas iš autorės dirbtuvės ir namų, kad būtų galima bendrauti, kalbėtis ir juokauti. Galerijos erdvėje reikėtų ieškoti paradoksalių sugretinimų, pateiktų tekstų turinyje ir vaizdiniuose. Paroda galerijoje „Unit 1“ veiks iki balandžio 22 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją