Lapkritį „Karalių pamaina“ buvo pristatyta kino festivaliuose Ispanijoje, Vokietijoje ir Indijoje. Filmas varžėsi konkursinėje 11-ojo Segovijos miesto europietiško kino festivalio MUCES programoje (Ispanija), kurią sudarė savo šalyse puikiai priimti ir apdovanojimus pelnę filmai.

Tuo pačiu metu „Karalių pamaina“ kartu su filmo režisieriumi I. Miškiniu lankėsi 30-ajame tarptautiniame Braunšveigo filmų festivalyje Vokietijoje. Šiame festivalyje ypatigas dėmesys skiriamas muzikos ir kino ryšiui, pristatomų filmų garso takeliams.

Mėnesio pabaigoje I. Miškinio juosta buvo rodoma ir 47-ajame tarptautiniame Indijos kino festivalyje (IFFI) Goa mieste. Programa „Pasaulio kinas“ pristatė geriausius ir didelio atgarsio sulaukusius pastarųjų metų filmus. „Karalių pamaina“ taip pat buvo pristatyta tarptautinio Talino kino festivalio „Juodosios naktys“ rėmuose organizuojamoje bendros gamybos kino mugėje „Baltic Event“.

„Džiaugiamės, kad filmas „Karalių pamaina“ yra suprantamas ir įdomus ne vien lietuviams, bet ir viso pasaulio žiūrovams“, – sako filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Karalių pamaina – per šventes išpuolantis budėjimas. Pamaina, kurios metu būtinai turi nutikti kas nors neįprasto. Jaunas policininkas Kastytis jau antrą parą sėdi prie komos ištikto, Antrojo pasaulinio karo metu padarytais nusikaltimai įtariamo, ligonio palatos durų. Budėjimo pamaina seniai baigėsi, tačiau niekas neatvyksta jo pakeisti, o vadovybė taip pat nesusisiekia. Nepaisant neaiškios situacijos, jaunasis pareigūnas nesitraukia nuo įtariamojo palatos. Jis įsitikinęs šios misijos svarbumu, nes užduotį gavo iš paties komisaro, todėl yra pasiryžęs nepalikti savo posto, kol negaus naujo įsakymo. Tuo labiau – tai pirmoji užduotis jo gyvenime.

„Karalių pamaina“ – tai trečiasis pilnametražis režisieriaus I. Miškinio filmas, pasirodęs po juostų „Diringas“ (2006) ir „Artimos šviesos“ (2009). Scenarijų filmui režisierius rašė kartu su Sauliumi Drunga, o kameros darbą patikėjo operatoriui Rolandui Leonavičiui. Filmo atmosferą kūrė latvio kompozitoriaus Edgars Rubenis parašyta muzika.

Filmui suburta stipri lietuvių aktorių komanda: pagrindinį vaidmenį atlikęs, šiemet geriausiu „Kino pavasario“ lietuvių kino aktoriumi nominuotas Vainius Sodeika, už geriausią antraplanį vaidmenį „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą pelnęs Vidas Petkevičius, nacionalinę premiją gavęs aktorius Dainius Gavenonis, pernai Berlyno kino festivalyje tarp geriausių Europos aktorių patekusi Aistė Diržiūtė. Filmo „Karalių pamaina“ gamybą parėmė Lietuvos kino centras, Latvijos kino centras ir „Eurimages“ fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)