77-ąjį koncertų sezoną numatyta pradėti rugsėjo 16 dieną. Filharmonijos Didžiojoje salėje prie vieno ryškiausių mūsų šalies simfoninių kolektyvų – Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro – dirigento pulto stos šio kolektyvo meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas. Koncerte solo grieš garsus vokiečių violončelininkas Johannesas Moseris. Skambės Edwardo Elgaro ir Gustavo Mahlerio kūrinių programa.

Ypatingo publikos dėmesio visada sulaukia ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertų sezono pradžia. Ji numatyta spalio 7-ąją. Su orkestru koncertuos jo meno vadovas, solistas ir dirigentas Sergejus Krylovas, solo arfa skambins Joana Daunytė, dalyvaus ansamblis „Giunter Percussion“. Bus atliekami Wolfgango Amadeus Mozarto, Josepho Haydno, Leonardo Bernsteino kūriniai.

Iki Naujųjų metų Lietuvos nacionalinė filharmonija publikai parengė per penkiasdešimt originalių programų, skambėsiančių pačioje Filharmonijoje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Šv. Jonų bažnyčioje, Lietuvos mokslų akademijos salėje ir Trakų pilies menėje.

Lapkričio 11–25 d. Filharmonijoje įvyks vienas solidžiausių renginių – Penktasis Vilniaus fortepijono festivalis. Jo meno vadovė pianistė Mūza Rubackytė ketina nustebinti ir pradžiuginti įdomiais susitikimais su mums jau žinomais ir dar negirdėtais pianistais. Šiųmečio festivalio tema – „Pakeleiviai“.

Turtingus 2017-uosius muzikos metus vainikuos tradiciniai „Kalėdų muzikos savaitės“ ir Naujamečiai koncertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją