Ant piliavietės išskirtinė projekcija


Ant Klaipėdos piliavietės nušvis pagrindinis festivalio akcentas – projekcija „ANERSAAQ – šiaurės dvasia“. Tai menininkų grupės TURA YA MOYA media meno konteinerio projektas. 20 pėdų jūrinis konteineris, kuriame įrengta medijos laboratorija, jau apkeliavo Grenlandiją, Norvegiją, Islandiją ir kitas Šiaurės šalis. Iš Aarhuso miesto Danijoje, šių metų Europos kultūros sostinės, į Klaipėdą atplaukęs konteineris įsikūrė naujojoje automobilių aikštelėje prie Klaipėdos piliavietės. Iš čia kas vakarą bus rodomos vaizdo projekcijos, kuriose suksis ir mažųjų Klaipėdos kūrėjų iš A. Brako vaikų dailės mokyklos darbai.


Populiariausia – ekskursija po kareivines


Anot festivalio organizatorių, itin didelis susidomėjimas yra jau ne pirmus metus vykstančiu projektu - ekskursija „Su žibaline lempa po Klaipėdos senąsias kareivines“. Dalyvių laukia pasivaikščiojimas po Senąsias kareivines, senųjų kareivinių fotografijų peržiūra po atviru dangumi, tarpukario muzikos griausmas, kareiviškos košės dalybos ir arbatėlė iš KU Botanikos sodo vaismedžių.


„Ekskursijos vakarą drausmę ir tvarką užtikrins net 50 karių savanorių, kurie vėliau išdalins kareivišką košę ir pavaišins karšta arbata. Kelią ekskursijos dalyviams nušvies kultūros sostinės simboliai – smilgininkai. Bus šviesu ir įdomu, todėl kviečiu prisijungti visus kurie to dar neišbandė“, - festivalio organizatorė Goda Giedraitytė.

„Muzė veža“ kūrybinės dirbtuvės autobusuose


Šeimoms skirtą šeštadienį lauks ir dar viena „Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės“ projekto „Muzė veža“ pramoga. Klaipėdos piliavietės mašinų stovėjimo aikštelėje, keturiuose „Muzė veža“ autobusuose vyks kūrybinės dirbtuvės. Kūrybinių dirbtuvių metu tėveliai ir vaikai bus kviečiami aplankyti 4 autobusus ir susipažinti su mūsų krašto, laiko skaičiavimo, ekspresionistinės dailės ar jūrų pasaulio įdomybėmis.


„Muzė veža“ tai – spalvotas, interaktyvus ir įtraukiantis, analogų Lietuvoje neturintis atviro muziejaus edukacinis projektas, kuris jungia keturis Klaipėdos muziejus: Lietuvos jūrų, Mažosios Lietuvos, Laikrodžių ir Prano Domšaičio galeriją.

Karališkosios Norvegijos ambasados dovana – filmas samių kalba


Festivalio organizatoriai kviečia į išskirtinį, pirmąjį samių kalba filmą - „Vedlys“ peržiūrą. Samių kalbos – kalbų grupė, vartojama samių tautybės žmonių, gyvenančių šiaurės Skandinavijoje, Suomijoje, Rusijos Kolos pusiasalyje. Pirmąją filmavimo dieną Šiaurės Norvegijos Finmarko apskrityje buvo 47 laipsniai šalčio.


Filmas „Vedlys“ yra paremtas XII amžiaus legenda. Tai pilnas veiksmo ir dramos pasakojimas apie berniuką, kuris, po to, kai savo akimis matė, kaip plėšikai nužudė jo tėvus ir mažąją sesutę, pats buvo paimtas į nelaisvę ir priverstas būti plėšikų vedliu. Nepaisant visų sunkumų, berniukas sugebėjo apgauti pagrobėjus ir nuvesti juos į mirtį. Filmas Klaipėdos kultūros fabrike bus rodomas samių kalba su angliškais titrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją