Bernardinų sode buvo pristatomos 3D vaizdo projekcijos, šviesos instaliacijos, interaktyvios šviesos pramogos. Pilaitėje savo darbus demonstravo Lietuvos ir užsienio menininkai, vyko Lotynų Amerikos šokių pamokos, ugnies šou, koncertai, amatų mugė.

Bernardinų sode šviesos pagalba atgimė istoriniai prisiminimai, buvo atskleisti pamiršti arba niekada negirdėti faktai. Renginio dalyviai galėjo grožėtis 3D vaizdo projekcija ant seniausio parko ąžuolo, pamatyti, kaip atrodo 3 dingę fontano drambliukai tvenkinyje, išvysti filmą su įdomiais Bernardinų sodo faktais.

Festivalio lankytojų laukė ir įtraukiančios pramogos: interaktyvūs žaidimai ant Bernardinų vienuolyno sienos, interaktyvi veido projekcija ant medžio, kino teatras su trumpametražiais filmais, retro šokių aikštelė, žaidimų aikštelė ir šviečiantys žaidimai vaikams.

Šios ir kitos instaliacijos buvo išsibarsčiusios visame Bernardinų sode – kiekvienas galėjo atrasti savo mėgstamiausią. Bernardinų sodo projekcijas ir instaliacijas kūrė lietuviai profesionalai – „Idropt“, „Gluk“, „Urgent tools“, „Recream“ kūrybinės komandos.

Dėl paruošiamųjų darbų Bernardinų sodas buvo uždarytas nuo spalio 10 d. pietų iki pat festivalio pradžios spalio 11 d. 19.00 val.

Festivalio dalyviai buvo kviečiami atsinešti savo šviesos – prožektorius, ciklopus, įsisegti atšvaitus – ir taip tapti festivalio dalimi.Daugiau naujienų – „Facebooke“!

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)