Kiekvienais metais festivalio renginiuose sudalyvauja gausus būrys garsiausių Lietuvos bardų bei užsienio akustinės muzikos atlikėjų.

Šiais metais ant festivalio „Senamiesčio Žiogo“ scenos jau spėjo užlipti Kostas Smoriginas, Gediminas Storpirštis, Aidas Giniotis, Olegas Ditkovskis ir Neda, Ieva Narkutė, Domantas Razauskas su grupe, V. V. Landbsergis, bardai iš JAV, Austrijos ir Anglijos, bei daugybė kitų atlikėjų. Kiekvieną festivalio renginį papuošia talentingų menininkų parodos ir įvairiausios kūrybinės dirbtuvės.

Rugsėjo 7 d. 19 val. festivalis „Senamiesčio Žiogas“ atsisveikins su dainuojamosios poezijos gerbėjais iki kitų metų. Kauno Ryšių kiemelyje festivalio uždarymo koncerte dalyvaus ryškūs, talentingi ir labai skirtingi atlikėjai: Andrius Kaniava su grupe, Andrius Kulikauskas su Juste Kazakevičiūte, grupė „Baltasis kiras“ ir folkloro ansamblis „Ale Va“.

Organizatoriai kiekvieną kartą atsakingai parenka atlikėjus, kad ir jaunas ir vyresnio amžiaus klausytojas renginio programoje atrastų širdžiai mielą muziką ir susipažintų su naujais šio žanro atlikėjais.

Jau septintus metus festivalyje dalyvaujantis Andrius Kaniava – visada jaunas bei žavingas Keistuolių teatro aktorius, dainininkas, tekstų autorius, kompozitorius ir režisierius, visus užkrečiantis ir žavintis savo gera nuotaika ir visiems puikiai pažįstamomis dainomis. Kartu su A. Kaniava pasirodys gitaros virtuozas Aleksandras Ten ir talentingas multiinstrumentalistas Sigitas Mickis.

Kitas renginio svečias - Andrius Kulikauskas, daugeliui žinomas, kaip tikras žemaitis, puikus kompozitorius ir atlikėjas. Kaip teigia pats atlikėjas, yra įklimpęs į muziką iki pažastų, galbūt todėl ir jo dainos išjaustos, skaidrios, kartais - iki graudulio jautrios ar ironiškos. A. Kulikauskas scenoje šį kartą pasirodys kartu su talentinga ir perspektyvia atlikėja Juste Kazakevičiūte.

Pirmą kartą festivalyje pasirodys grupė "Baltasis kiras". Groti koncertuose grupė pasikviečia būrį draugų, kurį sudaro žmonės iš kitų grupių ar tiesiog muzikai neabejingi bičiuliai ir tokiu būdu sukuria nepamirštamą ir išskirtinį skambesį. Kaip teigia grupės lyderis Tautvydas Augustinas, „Baltojo kiro“ muzika yra tikrų tikriausias dūšios išsiveržimas. Koncertą pradės jaunatviškas folkloro ansamblis „Ale va“. Jų dainose galima išgirsti džiazo, bossa nova, reggae elementų, tačiau pagrindą sudaro tradicinės lietuvių liaudies dainos praturtintos liaudiškais instrumentais.

„Senamiesčio Žiogas“ paskutinį kartą šiais metais kviečia visus pavakaroti, pasiklausyti gitarų skambesio, širdžiai ir ausiai mielų dainų, pasižvalgyti po skulptūros darbų parodą bei sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėlėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)