Šiandien į Kauną atkeliaujanti „Scanorama“ kauniečius festivalio filmais džiugins beveik dvi savaites – iki lapkričio 20 d. Festivalio pradžią Kaune paskelbs šmaikšti santykiu drama iš Vengrijos „Šeimos šventė“ (Ernelláék Farkaséknál, 2016). Karlovi Varų kino festivalyje geriausiu filmu pripažintoje ir Krikštolinį gaublį pelniusioe dramoje pasakojama apie jauną vengrų šeimą, kurios kasdienybę sudrumsčia netikėtai į namus pasibeldę giminaičiai.

Klaipėdoje „Scanoramos“ filmai bus rodomi iki lapkričio 17 d., o Šiauliuose – iki 20 d. Festivalio žiūrovų ir kituose miestuose lauks įdomiausi šių metų „Scanoramos“ filmai, atrasti geriausiuose Europos kino festivaliuose. Žiūrovai Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose turės galimybę pamatyti tokius žymiausių Europos grandų filmus, kaip brolių Dardenų drama „Nepažįstamoji“, Mia Hansen-Løve juosta „Ateitis“, B. Dumont sarkastiškieji „Seklieji vandenys“, ispano A. Serra istorinė drama „Liudviko XIV mirtis“. „Specialieji seansai“ atvers langą į kritikų už originalumą ir novatoriškumą itin vertinamą Naująjį Irano kiną.

Festivalio lankytojai kituose miestuose nepraleis ir naujausių lietuviškų dokumentinių premjerų – Giedrės Žickytė ir Maite Alberdi pristatys trumpametražį filmą „Aš čia tik svečias“, pasakojantį apie Alzheimeriu sergančią senolę, o Elžbieta Josadė trumpametražį debiutą „Dialogas su Josefu“ apie jos pačios tėtį.

Jau keturioliktus metus didžiausiu rudens kino įvykiu Lietuvoje tapusi „Scanorama“ uždarymą Vilniuje skelbs lapkričio 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją