MO muziejus – tai privatus meno muziejus, kuriame bus eksponuojama jo įkūrėjų Danguolės ir Viktoro Butkų meno kolekcija, pradėta rinkti prieš dešimtmetį. Šioje kolekcijoje – Lietuvos menininkų kūriniai, sukurti nuo 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų.

Muziejaus įkūrėjai tikisi praplėsti muziejaus sampratą: žmonės čia kviečiami ne tik apžiūrėti parodas, bet ir kitaip leisti laisvailaikį – dalyvauti koncertuose, diskusijose, filmų peržiūrose, kituose įvairiuose renginiuose ar tiesiog susitikti čia su draugais ir išgerti kavos.

Atidarymo metu muziejuje bus galima pamatyti apie 300 iš daugiau nei 5000 kolekcijos kūrinių. MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė sako, kad nors pačius kūrinius ir iki šiol buvo galima pamatyti internete, muziejaus lankytojams staigmena taps, kuriuos būtent darbus iš visų skirtingų menininkų kartų atidarymui pasirinko kuratorė.

MO muziejaus atidarymas vyks spalio 18-21 dienomis – iš viso beveik šimtą valandų. M. Ivanauskienė pasakoja, kad taip buvo nuspręsta norint nuo daugiau žmonių suteikti progą pasidžiaugti atidarymo švente.

DELFI Dienai taip pat pavyko pakalbinti MO muziejaus pastato architektą Danielį Libeskindą, kuris sako, kad Vilnius yra pasaulinis miestas, dabar turintis ir pasaulinio lygio muziejų, į kurių važiuos žmonės iš visų pasaulio kraštų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)