Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje parodą surengė su garsiu Ukrainos interjero žurnalu „Domus Design“, kuriam dailininkas-iliustratorius sukūrė viršelį.

Pastaruosius keliolika metų R. Bartkus gyvena Niujorke ir yra vienas iš trijų populiariausių JAV iliustratorių. Jis kuria viršelius žymiausiems JAV leidiniams – tokiems, kaip „The New York Times”, „Harper's”, „The Wall Street Journal”, „Time”, „Newsweek”, „Business Weekly”, „The Fortune”, „Boston Globe”, „Los Angeles Times” ir „Smart Money”.

Ukrainos sostinėje dailininkas pristatė daugybę anksčiau sukurtų ir visai naujų darbų, žymiausias iliustracijas, šviesos bei vaizdo instaliacijas.

R. Bartkus kuria viršelius F. Fukujamos, S. Ruždi ir M. Etvud knygoms. Dailininkas žymus savo stulbinančiomis instaliacijomis ir gebėjimu panaudoti netikėtas medžiagas savo kūriniams. R. Bartkus surado universalią, visiems suprantamą XXI amžiaus meno kalbą, tačiau savo kūryboje jis vis tiek lieka lietuvis – jautrus ir lyriškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją