Šį vakarą specialiai sukonstruotoje unikalioje 34 metrų ilgio ir 20 metrų pločio scenoje žiūrovai išvydo 51 „Cirque du Soleil“ artistą, kurie atliko 12 profesionalių akrobatinių numerių - nuo iš pažiūros neįmanomo balansavimo, šokinėjimo ir sukimosi ant kinų stulpų, kurie yra 7,3 metro aukščio, arba rusiškų sūpynių iki gravitaciją ignoruojančių lynų bei trapecijų, nuo minią užburiančio žongliravimo, akrobatinių dviračių numerio iki unikalių klounų.

Beveik prieš du dešimtmečius sukurtame šou „Saltimbanco“ pasakojama apie įvairių kultūrų ir skirtingų patirčių žmonių susitikimą miesto aikštėje. Šiame šou dalyvauja ir gyvai grojantys muzikantai bei dainininkės, atliekančios kūrinius išgalvota kalba. Artisto ir gyvos muzikos derinys spektakliui sukuria paslapties iliuziją, kuri žiūrovams kelia ne tik nuostabą, bet ir susižavėjimą.

Apskritai,„Cirque du Soleil“ trupės pasirodymai pasižymi tuo, jog viskas – nuo sudėtingiausių triukų iki muzikos – atliekama gyvai. Pasak cirko atstovės Amelie Hamel, jų pasirodymuose, o kartu ir „Saltimbanco“ šou gyvai atliekama muzika yra svarbi tuo, kad kiekvienas artisto pasirodymas yra gyvas, todėl niekada nesi tikras kuo jis baigsis, tad muzikantai ir dainininkės visuomet derinasi prie artistų, o ne atvirkščiai.

DELFI pasiteiravus, kas nutiktų jei prieš pasirodymą apsirgtų nors vienas iš artistų, Amelie patikino, kad tokiems nemalonumams komanda yra pasiruošusi iš anksto. „Dažniausiai vienas artistas gali dalyvauti dviejuose pasirodymuose, todėl kažkam susirgus, kitam artistui tenka perimti jo rolę. Žinoma, jeigu niekas kitas negali atlikti tam tikro numerio, tuomet yra ieškoma akrobatų iš šalies“, kalbėjo Amelie, dar šią popietę DELFI portalui lankantis „Cirque du Soleil“ užkulisiuose ir generalinėje repeticijoje.

Kanados cirko „Cirque du Soleil“ istorija prasidėjusi dar 1984 m.
per savo gyvavimo metus savo stebuklingus pasirodymus parodė 300 pasaulio miestų šešiuose kontinentuose jau matė daugiau nei 100 mln. žiūrovų.

Gruodžio 15-18 dienomis Lietuvoje viešinti grupė „Cirque du Soleil“ iš viso surengs šešis pasirodymus, kuriuos galės išvysti apie 20000 Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)