Tris vakarus iš eilės prieš pat Kalėdas – gruodžio 20-22 d. – choras „Bel Canto“ pristatys ypatingą, novatorišką programą - trijų naujausių kūrinių premjeras ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalių regione.

Choro "Bel Canto“ dėka Lietuvos publika išgirs naujausią pasaulinės muzikos žvaigždės, bene garsiausio pasaulyje JAV kompozitoriaus Eric Whitacre kūrinį „Deep Field“, parašytą chorui, orkestrui ir mobiliajai programėlei.

Šį kūrinį kompozitorius parašė įkvėptas NASA kosminio teleskopo „Hubble“ nuotraukų, užfiksavusių iki šiol giliausią visatos vaizdą. Kosminėje, kino filmų muzikos stiliumi parašytoje kompozicijoje, kompozitorius sujungia neribotas orkestro ir choro galimybes bei naujausiais technologijas.

Pirmą kartą chorinės ir klasikinės muzikos istorijoje, kūrinyje naudojami ir publikos išmanieji telefonai, kuriuose instaliuota speciali „Deep Field“ mobilioji programėlė tampa muzikos instrumentu „Deep Field“ pasaulinė premjera įvyko šių metų gegužę Minnesota, JAV, o Europinė premjera – rugpjūtį Royal Albert Hall Londone.

Chorui „Bel Canto“ suteikta teisė pristatyti šio kūrinio nacionalinę premjerą Lietuvoje. Vilnius taps trečiuoju miestu pasaulyje, kuriame klausytojai išgirs šį novatorišką kosminį kūrinį. „Deep Field“ sukurtas Minnesota orkestro ir BBC užsakymu.

Kur kas sudėtingesnis riešutėlis, kuriam choras „Bel Canto“ paskyrė didžiąją savo savaitgalio dalį – to paties Eric Whitacre šelmiškas ir padūkęs kūrinys „Godzilla Eats Las Vegas!“. Pats autorius šią savo kompoziciją vadina “visiškai absurdiška” ir pateikia ją kaip pokštą.

Kūrinyje apstu ir riksmų, šūksnių, ir tarsi iš niekur atsirandančių mambo bei tango ritmų, taip pat ir mažų Frank Sinatra, Way Newton ir net P. Tchaikovsky muzikos fragmentų. Fantazijos kupinai Godzilos istorijai pavaizduoti Eric Whitacre pasitelkia apie trisdešimt skirtingų muzikos stilių, žaibiškai keičiančių vienas kitą ir taip sukuria beprotiško Godzilos vizito Amerikos “nuodėmių mieste” nuotaiką.

„Godzilla Eats Las Vegas!“ kompozitorius sukūrė 1996 m., tačiau 2015 m. kūrinį aranžavo naujai kartu su kitu JAV kompozitoriumi Jonathan Newman. Naujos kūrinio versijos premjera įvyko šių metų gegužę Minnesota, JAV. Kompozitorius chorui „Bel Canto“ suteikė teisę pirmą kartą pristatyti kūrinį Lietuvoje, tokiu būdu tampant pirmuoju choru Baltijos šalių regione, atlikusiu naują „Godzilla Eats Las Vegas!“ versiją.

Keletas choro „Bel Canto“ savaitgalio akimirkų – fotografo Manto Gudzinevičiaus nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)