"Tą turėtų daryti turtingi žmonės, gerbiantys savo Tėvynę ir norintys ją papuošti naujais, puikiais, ypatingos reikšmės statiniais. Vargu, ar iš Maskvos išmušime pinigų Valdovų rūmams", - pažymėjo jis.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi CS valdybos narė Giedrė Kvieskienė pareiškė, jog pats premjeras Algirdas Brazauskas turėtų paaukoti asmeninių lėšų Valdovų rūmų atstatymui.

"Aš labai sveikinčiau A.Brazauską, jeigu jis paaukotų į Valdovų rūmų atstatymo fondą savo vieną ar du, o gal ir daugiau, atlyginimų ir taip paskatintų turtingus Lietuvos piliečius prisiimti asmeninę atsakomybę už kultūros paveldo atstatymą", - teigė centristė.

Savo ruožtu ji piktinosi, jog Vyriausybė, nusprendusi skirti "ženklią sumą" valstybės lėšų Valdovų rūmų atstatymui, nesugeba laiku išmokėti socialinių pašalpų daugiavaikėms šeimoms. V.Martišauskas skeptiškai vertino Valdovų rūmų reikšmę, net jeigu jie ir būtų atstatyti.

"Geriausiu atveju turėsime buvusių Valdovų rūmų kopiją. Tai nebus istorinė ar architektūrinė vertybė. Tai bus simbolis, kuri galbūt labai reikalingas mūsų visuomenei Lietuvos valstybiningumo tūkstantmečio proga", - teigė V.Martišauskas, pasiūlęs rūmus pavadinti A.Brazausko vardu.

Be to, centristas abejojo, ar konkursas Valstybės rūmams atstatyti bus vykdomas skaidriai. "Geriausia vieta vogti - tai statybos. Kai viskas yra daroma valstybės lėšomis ir valstybė skelbia konkursus, o niekas tų pinigų nelabai skaičiuoja, beveik galime atspėti, kas laimėtų konkursus ir kas juose (rūmuose - BNS) po to gyvens", - teigė centristas.

Neseniai A.Brazausko Vyriausybė skyrė Valdovų rūmų atstatymui 300 tūkstančių litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją