„Taip, tai tiesa, (jis mirė) šiandien ryte. Priežastis nežinoma. Jis jau ilgai sirgo. Kiek laiko jis išbuvo ligoninėje – kol kas nežinoma, sutuoktinė laikė tai paslaptyje. Vos prieš savaitę jis buvo vasarnamyje, rašė knygą“, – šeštadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo mokinys dirigentas Valerijus Polianskis.

G. Roždestvenskis 1931-ųjų gegužės 4-ąją Maskvoje gimė dirigento Nikolajaus Anosovo ir solistės Natalijos Roždestvenskajos šeimoje. Jis baigė Gnesinų muzikos mokyklą, kur mokėsi pas Jeleną Gnesiną, taip pat Centrinėje muzikos mokykloje. 1949-aisiais stojo į Maskvos konservatoriją, kur dėstė jo tėvas profesorius.

Per ilgiau kaip 60 metų trukusią karjerą G. Roždestvenskis vadovavo Maskvos didžiojo teatro, Stokholmo filharmonijos, Vienos simfoniniam ir BBC simfoniniam orkestrams. Jis taip pat laikinai vadovavo daugeliui kitų garsių orkestrų, įskaitant Berlyno filharmonijos, Bostono simfoninį ir Klivlando orkestrus.

Nuo 2012-ųjų jis buvo Maskvos akademinio kamerinio teatro dirigentas.

G. Roždestvenskis buvo pelnęs daugybę apdovanojimų ir turėjo Sovietų Sąjungos socialistinio darbo didvyrio bei Britanijos imperijos ordino komandoro titulus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)