Anksčiau Menininkų namai buvo dabartiniame Prezidentūros pastate. Įsikeldamas čia, tuometinis prezidentas Algirdas Brazauskas menininkams pažadėjo, kad naujieji jų namai bus Rotušė.

Po šeštadienį vykusio susitikimo su prezidentu A.Zuokas sakė BNS, kad pusę metų vykusi Rotušės reforma baigėsi viešosios įstaigos "Vilniaus miesto Rotušė" įkūrimu.

Ji turi du padalinius, kurių vienas rūpinasi Rotušėje rengiamų iškilmių protokolu, o kita yra tie patys Lietuvos menininkų rūmai. "Aš pažadėjau prezidentui, kad Rotušėje kultūriniai renginiai vyko ir vyks",- sakė A.Zuokas.

Jo teigimu, Rotušės išlaikymas kainuoja daugiau nei pusę milijono litų kasmet. Pasak D.Kuolio, susitikime V.Adamkus taip pat domėjosi, kaip Vilniaus senamiestį paversti kuo patrauklesniu ir jaukesniu, be transporto grūsčių ir "be mašinų ant šaligatvių".

Meras informavo prezidentą, kad senamiesčio prieigose bus įrengtos stovėjimo aikštelės, taip sumažinant didelį automobilių judėjimą senamiesčiu.

A.Zuokas prezidentą taip pat supažindino su artimiausiais miesto infrastruktūros plėtros, restauracijos projektais. Mero teigimu, bendra visų šiuo metu planauojamų darbų apimtis yra 120-180 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją