Ketvirtąjį kartą vyksiantys „Birštono vasaros menų akademijos“ meistriškumo kursai „Interpretacijos paslaptys ir subtilybės XXI a. mene ir pedagogikoje“ tradiciškai pateiks itin plačią ir intensyvią programos spalvų paletę: nuo muzikos meno profesionalams skirtų užsiėmimų, iki plačiajai auditorijai skirtų paskaitų, koncertų, susitikimų ir odos dirbinių parodos muzikos tema.

„Birštono vasaros menų akademijos“ branduolį sudaro šiais metais itin gausus aktyviųjų dalyvių būrys – beveik 50 pianistų ir dainininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Prancūzijos, kurie ne tik tobulinsis pianistų Andriaus Žlabio (JAV), Gintaro Januševičiaus (Vokietija), Nijolės Ralytės (Lietuva), vokalistų Tamaros Novičenko (Rusija), Astos Krikščiūnaitės, Vladimiro Prudnikovo, Vytauto Juozapaičio ir Eglės Juozapaitienės (Lietuva) meistriškumo pamokose, bet ir patys dalyvaus koncertuose Birštono kurhauze, Eglės sanatorijoje.

Į intensyvų koncertų maratoną įsilies ir šių metų pedagogai: liepos 31 dieną Vokietijoje reziduojantis pianistas G. Januševičius kartu su klarnetininku Macdara Ó Seireadáin pakvies į kamerinės muzikos koncertą „Įsimylėjęs klarnetas“.

Gintaras Januševičius

Rugpjūčio 1 dieną ryškiausi Lietuvos balsai A. Krikščiūnaitė, V. Prudnikovas, V. Juozapaitis džiugins romansų programa koncerte „Vakaro romansai“, o rugpjūčio 2 dieną pianistas G. Januševičius pristatys didelio populiarumo Lietuvoje sulaukusią programą „Visi Frederiko Šopeno valsai“.

„Mūsų profesorių iniciatyvos dėka, kiekvienais metais į Birštoną pakviečiame po keletą ypatingų svečių, galinčių savo patirtimi ir bendravimu įkvėpti ne tik jaunuosius dalyvius, bet ir sudominti birštoniškius ir miesto svečius. Kas galėtų paneigti, kad verta nepraleisti susitikimo su pasaulio operos dainininkų topuose karaliaujančios Anos Netrebko pedagoge, Sankt Peterburgo Rimskio Korsakovo konservatorijos profesore Tamara Novičenko?

Taip pat intriguoja ir kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus paskaitos, kuriose muzikas kvies mąstyti apie muzikos santykį su mus supančiu pasauliu! Dvi dienas klausysimės jo paskaitų tema „Tarp klausymo ir girdėjimo – du smegenų šturmo seansai apie tai, kaip muzikos menas lokaliai ir globaliai veikia aplinką“, – pasakojo Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Nekrošienė.

„Dairydamasi po kitus Lietuvoje vykstančius festivalius vis aiškiau matau „Birštono vasaros menų akademijos“ išskirtinius bruožus, kurie galėjo išryškėti tik puikioje Birštono kultūros infrastruktūroje. Išpuoselėti Birštono kultūros centras ir kurhauzas, puiki sanatorijos „Eglė“ konferencijų salė paskaitoms ir susitikimams bei nuostabus holas su gėlių siena „Vakaro serenadoms“, jaukios Meno mokyklos klasės ir gausybė svetingai nusiteikusių birštoniečių leidžia ir siekti meistriškumo, ir kurti, ir dalintis sukaupta patirtimi ne tik tarpusavyje, bet ir su kurorto svečiais, ieškančiais sveikatos...

Vakaro serenados

Visi „Birštono vasaros menų akademijos“ renginiai atviri visuomenei. Čia aktyvi profesinė veikla tampa kartų sugyvenimo pagrindu: šiųmečių akademijos dalyvių amžius – nuo 7 iki 80 metų! Renginys išsiskiria dar ir tuo, kad scena su jaunaisiais menininkais, dar tik siekiančiais pažinti meistriškumo paslaptis, dalijasi pripažinti meistrai, profesoriai“, – kalbėjo A. Nekrošienė.

„Birštono vasaros menų akademiją“ rengia Lietuvos muzikų sąjunga, Birštono miesto savivaldybė ir Vytauto Didžiojo universitetas. Renginio globėja – Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją