Lietuvoje ir Europoje pripažintas fotografas A. Aleksandravičius, kunigas Algirdas Toliatas ir rašytoja Lina Ever spalį ėjo piligriminiu Dailininkų keliu nacionaliniame parke Saksonijos Šveicarijoje ir Vokietijoje. Per penkias dienas jie įveikė 112 km, apsistodami paprastose piligriminėse nakvynės vietose. Iš daugybės kelionės metu padarytų kadrų šiai parodai fotografas atrinko 33.

Pasak A. Aleksandravičiaus, kai kurių vietų grožiui apibūdinti sunku rasti žodžių, todėl savo susižavėjimą jis perteikė vaizdais. Jo nespalvotuose peizažuose lyg iš praėjusių amžių išplaukia debesimis apgaubtos smiltainio uolos ir olos, samanomis apžėlę tarpekliai, nuvinguriuojanti Elbės upė, šimtamečiai miškai, paslaptingi tiltai ir senos pilys. Pasak fotografo, kelionėje visai naujai atsiskleidė ir jo bendrakeleiviai, todėl parodai atrinko ir kelis jų portretus. „Žiūrovai tikrai nustebs pamatę mėgstamą kunigą Toliatą visai kitokioje, neįprastoje aplinkoje“, - sakė jis.

Pasak rašytojos ir gidės po Berlyną L. Ever, šis kelias piligriminei kelionei ir pokalbiams su kunigu buvo pasirinktas neatsitiktinai - jis eina pro įspūdingus gamtos ir žmonių sukurtus paminklus, jį buvo pamėgę romantizmo epochos menininkai, čia pasisemdavę įkvėpimo savo kūriniams.

„Džiaugiuosi, kad Bažnyčia atveria duris menininkams, ir tikiuosi, kad ateityje ji taps menininkų traukos centru. Simboliška ir tai, kad pirmojoje parodoje rodome kelionės vaizdus, nes iš tiesų žmogus visą gyvenimą keliauja ieškodamas Dievo karalystės”, - sakė kunigas A. Toliatas.

Šią vasarą Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia buvo perduota Vidaus reikalų ministerijai, o šį mėnesį atvėrė duris plačiajai visuomenei.

Pasak vyriausiojo policijos kapeliono A. Toliato, bažnyčioje numatoma sukurti multifunkcines erdves, skirtas mokymams ir sielovadai, jos durys visada bus atviros meninėms iniciatyvoms bei bendruomenių veiklai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)