Aliaskoje susipažinusius menininkus suartino meninė veikla ir bendras vidinis poreikis kūryboje ieškoti paslapties, sustabdytą akimirką paversti iškalbingu pasakojimu tapybos drobėje ar fotografijoje.

Pirmieji Jūratės dailės pedagogai buvo Kanadoje gyvenę Anastazija ir Antanas Tamošaičiai, mokę tapybos ir audimo meno. Neišdildomą įspūdį būsimai menininkei padarė lietuvių mitologija ir močiutės sekamos lietuviškos pasakos.

Vėliau menininkė tęsė studijas Corcorano meno mokykloje, Merilando universitete, Otiso Parsonso dizaino mokykloje, Sietlo Gage akademijoje ir DePaulo universitete.

J. Mažeikaitė-Harrison tapo akrilu, pastele, tušu simbolinio turinio kompozicijas. Ji ekspresyvia maniera fiksuoja augaliją, į sūkurius panirusias paslaptingas žmonių figūras ir stilizuotus veidus, paukščius, pakelės malūnus ir koplytėles, sužmogindama motyvus, transformuodama paveikslo erdvę į vienas pro kitą peršviečiamus sluoksnius.

Kompozicijose tikrovė susipina su svajinga sapno būsena ir mistiniais pasąmonės vaizdiniais, kurių nerealumą sustiprina dematerializuotas koloritas.

Dailininkė yra surengusi individualių parodų Gallery North, Semantic Gallery ir Ward Johnson Gallery Sietlo apskrityje, taip pat Otiso galerijoje Losandžele ir Downey muziejuje Kalifornijoje.

Ji yra dalyvavusi ir pelniusi apdovanojimų Edmondso menų festivalyje, Lietuvių muziejuje Lemonte, Shoreline festivalyje ir kitur.

Pagal specialybę jūrų kapitonas, o pagal pašaukimą - fotografas Jeffas Harrisonas baigė meno ir fotografijos mokslus Modesto koledže.

Dideliu postūmiu jam tapo garsaus menininko ir fotografo Anselo Adamso kūrybinės dirbtuvės, vykusios Josemičio nacionaliniame parke, kuriose fotomenininkas dalyvavo aštunto dešimtmečio pradžioje.

„Kiek save prisimenu, mane visada žavėjo šviesa, formos ir tekstūra - dažniausiai natūralioje aplinkoje“, - teigia fotografas.

Netgi fotografuodamas gamtoje jis linkęs susitelkti į smulkesnes detales, kurios gali likti ir nepastebėtos.

„Fotografija man visada yra priemonė išreikšti ir perteikti nuostabos pojūtį. Su amžiumi pradeda atrodyti, kad aplinka mus veikia vis mažiau, bet užtenka pažvelgti vaiko akimis ir pasaulis tampa kupinas magijos ir žavesio“, - sako fotomenininkas.

J. Harrisonas yra surengęs individualių kūrybos parodų, kai kurias - kartu su sutuoktine Jūrate.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)