Pasak Vidmanto Martikonio, Vilniaus miesto tarybos nario, kurio paramos ir iniciatyvos dėka buvo įkurtas Akmens skulptūrų parkas, internetinės svetainės "Akmuo ir menas" pagalba bus stengiamasi propaguoti Lietuvos skulptorius bei jų darbus. "Turime tikrai puikių skulptorių bei originalių ir nepakartojamų jų kūrinių, todėl reikia naudotis visomis įmanomomis priemonėmis, tarp jų ir internetu, ir parodyti žmonėms, kas yra sukurta ir kuriama, skatinti juos domėtis menu bei jį kuriančiais žmonėmis," - teigia V.Martikonis.

Internetinėje svetainėje "Akmuo ir menas" esančioje virtualioje galerijoje lankytojai galės susipažinti su aštuonių žymių Lietuvos skulptorių - Juozo Genevičiaus, Arvydo Ališankos, Daumanto Kučo, Džiugo Jurkūno ir kitų - kūriniais, savo vietą atradusiais Akmens skulptūrų parke. Svetainėje pateikiama išsami informacija apie kiekvieno skulptoriaus kūrybinį gyvenimą, sukurtas skulptūras bei įgyvendintus projektus. Taip pat čia galima rasti nuorodas į panašius skulptūrų parkus užsienio šalyse, esančioje svečių knygoje išsakyti savo mintis ir nuomones, padiskutuoti meno temomis.

"Menininkus ir meną propaguojančių, žmonių meninį skonį lavinančių ir meno supratimą ugdančių lietuviškų internetinių svetainių nėra daug, - mano V. Martikonis. - Svetainė "Akmuo ir menas" kol kas nedidelės apimties, tačiau tai - tik pradžia. Galbūt ateityje "Akmuo ir menas" taps interneto vartais, teiksiančiais visapusišką ir išsamią informaciją apie Lietuvos bei užsienio meno įvykius, naujienas, vyraujančias meno tendencijas, burs menininkus bei menui prijaučiančius žmones."

Kadangi ateinančiais metais Akmens skulptūrų parką planuojama papildyti dar originalesniais meniniais sprendimais, turtės ir naujoji internetinė svetainė, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją