Panirti į dainuojamosios poezijos tekstų gelmes šiais metais „Akacijų alėjoje 2016“ kvies dainų autorius ir atlikėjas, prodiuseris, aktorius, fotografas Andrius Mamontovas, kerinčio balso atlikėja Ieva Narkutė, aktorius, dainų autorius, bardų tėvu vadinamas Gediminas Storpirštis, dainų autorius ir atlikėjas, poetas Domantas Razauskas, žinomos grupės „Skylė“ vadai Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, atlikėjas, kompozitorius, prodiuseris Linas Adomaitis, „grupės „Hiperbolė“ legenda Igoris Berinas su jaunuolių grupe „Huge soul“, buvusios roko grupės „Atika“ įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis, festivalio prodiuseris ir siela – Virgis Stakėnas.

Tradiciškai savo pasirodymus surengs ir moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų laureatai. Vytauto Kernagio tradicinio jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Mūsų dienos“ laureatas Tomas Drąsutis ir Respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso laureatė Gerda Kalvaitytė.

Virgis Stakėnas apie dalyvių atranką

„Kasmet prasideda galvosopis, ką padaryti, kad atlikėjų paveikslo mozaika būtų įdomi ir kiekvienas akmenėlis šioje mozaikoje atitiktų tą spalvą, kuri numatyta piešinyje. Visą laiką yra buvusių atlikėjų sugrįžimas į „Akacijų alėjos“ sceną, įtraukiant naujokus, debiutantus.... Ir šiemet, rodos, išbalansavau tarp teksto gylio ir muzikos turiningumo, tarp autorinės poezijos ir žinomų poetų transkripcijų... yra ir rizikos. Kasmet sulaukiu priekaištų – prie ko čia šitas atlikėjas? Juokingiausia, kad kai koncertas baigiasi, niekas priekaišto neprisimena. Rizikuoju. Verta, nes tai pasiteisina“, – teigė festivalio prodiuseris V. Stakėnas.

Ilgus metus pats dėliojantis festivalio dalyvių mozaiką, V. Stakėnas teigia bendraujantis su visais atlikėjais asmeniškai, tad prisikviesti juos į festivalį nėra sudėtinga, nes jie žino, kur eina. Kuomet per ilgus metus „Akacijų alėja“ įgavo vardą tarp muzikos profesionalų, palengvėjo kalbinti ir jų vadybininkus.

„Vienintelis, kuris sulaukia daug abejonių mano sąraše – Virgis Stakėnas... Kasmet jam (sau) sakau – užteks... Bet kaip gi geriau pajusi festivalio sceną, publiką, nuotaiką, draivą, jei pats nepabūsi artisto kailyje... Žinoma, nėra lengva, bet esu treniruotas... Netgi jau turiu sąrašus dainų autorių ir atlikėjų, kuriuos norėsiu matyti „Akacijų alėjoje“ 2017, 2018, 2019 metais...“ – kalbėjo V. Stakėnas.

„Akacijų alėja 2016“ naujienos

Šiais metais pirmą kartą Gatvės muzikos dienos (GMD) organizatorių kvietimu, festivalis „Akacijų alėja“ įkūrė bardų atlikėjus vienijančią sceną, kurioje net trims sėkmingiausiai pasirodžiusiems atlikėjams buvo suteikta galimybė liepos 2 dieną pasirodyti didžiojoje bardų festivalio „Akacijų alėja“ scenoje.

GMD atrankos metu savo bardišką profesionalumą apgynė – Ignas Žala, Augustas Lapinskas ir „II posmelio klubas“. Dar viena netikėta staigmena atvykstantiems į festivalį – buvusios grupės „Foje“ ir paties A. Mamontovo fanų stovykla. „Fojistais“ save pristatantys fanai surengs grupės „Foje“ ir Andriaus Mamontovo atributikos parodą. Vienas įdomesnių eksponatų, kurį galėsite išvysti atvykę į „Akacijų alėją 2016“ – „fanų fojemobilis“.

Šlovės muziejus

Per penkiolika festivalio gyvavimo metų susiformavo prasmingų tradicijų, kurias kasmet papildo naujovės. Ne išimtis ir šešioliktieji metai. Į „Akacijų alėjos 2016“ Šlovės muziejų šiais metais atkeliaus Gedimino Storpirščio senas mažutis diktofonas, į kurį jis nuo 1995 iki 2000 m. rašydavo savo ankstyvų dainų bandymus, temas bei variacijas, taip ruošdamasis pirmiems įrašams.
Šlovės muziejui savo istorijos dalelę paliks ir Andrius Mamontovas, kuris padovanos 1998 m. „Radiocentro“ apdovanojimuose gautą apdovanojimą-statulėlę – „Geriausias metų atlikėjas“ ir plakatą, kuris buvo pagamintas pristatyti albumą „Elektroninis Dievas“ ture po užsienyje.

Festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 2 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų. Bardų festivalis „Akacijų alėja“- n e m o k a m a s.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)