A.Cholinos šokio teatras Viljamo Šekspyro tragedijos motyvais pastatyto spektaklio „Otelas“ premjera įvyko 2006 m. Tais pačiais metais spektaklis buvo įvertintas „Auksiniu scenos kryžiumi“, o 2013 – aisiais Maskvos J. Vachtangovo teatre gavo premiją „Teatralo žvaigždė“.

Viljamo Šekspyro „Otelas“ yra sunkiai šokiu suvaldoma medžiaga. Pasaulyje pagal šią tragediją sukurti vos keli šokio spektakliai. Nepaisant to Anželika Cholina jau trečią kartą Lietuvos publikai dovanojo šią jaudinančią šokio dramą. Pernai naujai atgimusiame spektaklyje pagal Johno Adamso ir kitų šiuolaikinių kompozitorių muziką dalyvavo Valerijus Suanovas, Karina Krysko-Skambinė, Martynas Kavaliauskas.

„Teatre man norisi kalbėti apie meilę, santykius ir žmonių likimus, todėl išsirinkau „Otelą“ – Viljamo Šekspyro kūrinį, kuriame jis papasakojo baisią, iš tiesų sukrečiančią žmogaus tragediją, kuris nužudė sau brangiausią būtybę ir prarado bet kokį gyvenimo tikslą. Man norisi pažadinti siaubo jausmą stovint prieš baisią klaidą, nusikaltimą, prie kurio atėjo garbingas, patiklus ir geras žmogus apakintas pavydo. Norisi parodyti, kaip tyriausios sielos žmogus gali susipainioti šmeižto tinkluose, kaip jis, galvodamas, kad kovoja už dvasinę švarą, nužudo savo nekaltą, mylimą žmoną, nubausdamas pats save už tai, kad pasidavė beprotybei“, – teigė Anželika Cholina.

Sekmadienį (rugpjūčio 6 d.) Trakų pilyje A. Cholinos šokio teatras pristatys populiarųjį spektaklį „Ana Karenina“. Šokio kalba bus pasakojama milijonus skaitytojų visame pasaulyje kerinti istorija. Vienintelį sykį 2017 m. istorinės pilies kieme rodomas dviejų dalių spektaklis sukurtas Levo Tolstojaus romano motyvais. Vieną ryškiausių pastarųjų keleto metų Lietuvos scenos reginių galės pamatyti vos tūkstantis žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt