Kas dvejus metus knygos pavidalu išleidžiamame „Lürzer’s Archive“ kataloge „200 Best Illustrators Worldwide 2018/2019“ M.Pavilonis yra vienintelis ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių menininkas, rašoma pranešime spaudai.

Reikšmingas įvertinimas – lietuvių menininkui ne naujiena. Tai jau antras kartas kai M. Pavilonis patenka į šį sąrašą. Pirmąjį kartą menininkas buvo pastebėtas 2016 m.. Tuomet jis tapo pirmuoju lietuviu patekusiu į šią knygą ir taip pat buvo vienintelis Baltijos šalių atstovas.

Šiemet tarptautinė „Lürzer’s Archive“ komisija rinkosi iš daugiau nei 4000 pretendentų iš net 55 šalių. Tarp atrinktųjų 200 geriausiųjų lyderiauja Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės, Brazilijos, Olandijos, Kanados, Italijos, Švedijos, Prancūzijos ir Japonijos menininkai.

„Malonu būti pastebėtam ir įvertintam,” – pasakoja M. Pavilonis. Paklaustas apie ateities planus menininkas prasitarė, jog šiuo metu jis ruošia iliustracijas naujai vaikų knygai, kurią dalininkas kuria su savo seserimi dvyne rašytoja Indre Pavilonyte. Tai bus jau antroji bendra dvynių knyga vaikams išleista Lietuvoje.

Susipažinti su Martyno Pavilonio darbais galima ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)