Specialus meno kūrinių pervežimo automobilis, gabenantis M.K.Čiurlionio kūrinius, iš muitinės pajudėjo trečiadienį, pranešė Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus.

Ši paroda yra Lietuvos kultūros dienų Varšuvoje, skirtų dviejų šalių diplomatinių santykių dešimtmečiui paminėti, dalis.

Lietuvių dailininko ir kompozitoriaus parodoje pristatomi ne tik jo darbai, bet ir menininko gyvenimą bei aplinką atspindinti dokumentinė medžiaga. Parodai Varšuvos Nacionalinis muziejus skyrė dviejų aukštų parodų sales.

Ekspozicijoje bus pristatyta 60 M.K.Čiurlionio darbų, tarp kurių žymieji "Karalaičio kelionė", ciklas "Žiema", "Raigardas", Saulės", "Vasaros" sonatos, 21 eskizas, 34 grafikos darbai, 13 laiškų ir pieštų atvirlaiškių, 6 muzikiniai rankraščiai.

Taip pat bus demonstruojama 40 dailininko fotografijų iš 2000 metų jubiliejinės parodos "Vis dar nepažintas Čiurlionis", 35 senojo Kauno, Vilniaus, Druskininkų ir Plungės fotografijų, darytų žymių 19 amžiaus meistrų, bei 16 Adomo Varno lietuviškų kryžių nuotraukų.

Paroda yra apdrausta daugiau kaip 14 su puse milijono dolerių (apie 56 mln. litų) suma. Draudimo išlaidas padengė priimantis muziejus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją