Kaip rašoma ,,Lietuvos ryto“ priede ,,Gyvenimo būdas“, už Niujorko rajone SoHo esantį būstą prieš ketverius metus Ž. Ilgauskas sumokėjo beveik 18 milijonų litų, dar aštuonis milijonus investavo kuriant interjerą.

Ž. Ilgausko namas išsiskiria savo aukščiu – 2001-aisiais pastatytas namas yra aukščiausias pastatas Žemutiniame Manhatene. Prabangus būstas yra ne kartą aprašytas Amerikos spaudos puslapiuose ir ne tik dėlto, kad prie interjero kūrimo prisidėjo žymūs interjero dizaineriai Bobas ir Cortney Novogratzai.

Kaip rašoma ,,Gyvenimo būde“, interjeru besidominčio Ž. Ilgausko namuose persipina įvairūs stiliai, interjero visumą kuria iš įvairiausių epochų atkeliavę daiktai, interjero detalės ir baldai. Šeimos poilsio kambarius Ilgauskų namuose puošia iš Argentinos atvežti vitražiniai langai, o patalpą apšviečia prancūziškas sietynas ir ,,art deco“ stiliaus šviestuvai iš Paryžiaus. Į terasą veda dvigubos durys, kurios kadaise tarnavo senoje gaisrinėje. Penkių aukštų name įrengtas liftas.

Tuo metu virtuvėje sudėtos grindų plytelės prieš daug metų buvo naudojamos vienoje koplyčioje prie centrinio parko. Valgomojo sieną Ž. Ilgausko namuose puošia stiklinis laikrodis, kuris atkeliavo iš traukinių stoties Paryžiuje. Antikvarinius sendaikčius mėgstanti šeimyna įsirengė netgi barą su pilstomu alumi, kuris kadaise veikė restorane Niujorko valstijos šiaurėje.

,,Gyvenimo būdas“ rašo ir apie krepšininko namuose įrengtus slaptus mygtukus, kurie vonią akimirksniu paverčia garine pirtimi, ir apie staiga iš sienos vonioje iššokančius plačiaekranius televizorius bei kitus patogumus.

Šiuo metu šeima persikėlė gyventi į Majamį, nes Ž. Ilgauskas pasirašė sutartį su ,,Miami Heat“ klubu. Ten krepšininkas turi nemažą namą ant Erio ežero kranto. Šeima nutarė, jog neverta didžiąją metų dalį Niujorke esantį būstą laikyti tuščią.

Nuomininko Ž. Ilgausko namams brokeriai ieško dar tik keletą savaičių, ir kol kas durys atviros visiems susidomėjusiems. Kaip ,,Gyvenimo būdui“ pasakoja Ž. Ilgauskas, svarbu turėti ir gerą draudimą bei reputaciją, nes bet kam patikėti prabangiai įrengtus namus niekas nesiryžtų net už sunkiai suvokiamą nuomos kainą.