K.Chikmatovas savo pranešime pastebėjo, jog jaunimą apskritai labiau traukia „neprofesionali muzika“. „Nesinorėtų, kad šios beprasmiškos dainos, įrašytos repo stiliumi, charakterizuotų mūsų tautą“, - pareiškė kompozitorių sąjungos vadovas. Jis pastebėjo, jog „jei skirtingų tautų muzikinės kultūros maišymosi tendencija pas mus tęsis ir toliau, greitai ji [muzika] nebetaps vienu iš būdų pažinti mūsų naciją“.

Tadžikijoje repo grupės ir atlikėjai yra gana populiarūs, tačiau jie guodžiasi, jog jų neįsileidžia į respublikinius konkursus. Argumentai – repas yra „svetimybė tadžikų tautai“.

Neseniai šalia esančioje Uzbekijoje per televiziją buvo parodytas repo ir roko subkultūras teisiantis dokumentinis filmas. Jame buvo teigiama, jog šie muzikos žanrai „juodais debesimis pakibo virš Uzbekijos jaunimo galvų“. Vėliau vietiniame estradiniame-koncertiniame susivienijime „Uzbeknavo“ vyko apskrito stalo diskusijos, kuriose dalyvavo ir šios šalies reperiai. Jiems buvo rekomenduojama iš savo kūrinių išbraukti keiksmažodžius bei kurti dainas, skirtas „meilei tėvynei ir tėvams“.