Ilgus metus garsėjusi tik kaip savo vyro, šoumeno Arūno Valinsko žmona, prieš keliolika metų ji pamėgino atrasti save kituose amplua: apie gamtą pasakojančių filmų ir tik suaugusiems skirtų juostų vertėja, televizijos laidų vedėja ir įvairių jos projektų dalyvė, galų gale – net Seimo narė. Ingos Valinskienės veikla visada sulaukdavo tokio didelio dėmesio, jog po kurio laiko jau Arūnas Valinskas buvo pristatomas kaip jos sutuoktinis.

Vis dėlto didžiausia moters aistra visada buvo dainavimas. Ne vieną albumą įrašiusi, surengusi daugybę koncertų mažesnėse šalies salėse, šiemet Inga Valinskienė ryžosi didžiajam egzaminui, kurį iki šiol sėkmingai yra išlaikę tik nedidelis būrelis Lietuvos artistų, ryžęsi koncertuoti didžiosiose Lietuvos arenose.

Pirmoji tarpinė turo stotelė – Kauno „Žalgirio“ arena, įveikta į ją surinkus aštuonis tūkstančius žiūrovų, ir tai yra labai neblogas rezultatas. Priešakyje – koncertai Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje, kuriuose taip pat laukiama tūkstantinė auditorija.

Kame slypi I. Valinskienės traukos paslaptis? Ne tik aksominiame balse, įgimtoje charizmoje, bet, žinoma, ir patrauklioje figūroje. Ne kiekviena penkiasdešimtmetį atšventusi moteris ryžtasi vilkėti trumpas sukneles, o štai poniai Ingai jos puikiai tinka – tokių nutekintų kojų galėtų pavydėti ne viena dvidešimtmetė. Baltijos televizijos laidos „Muzikinės kaukės“ televizijos žiūrovai, stebėdami laidos finalą, ko gero, negalėjo atsiplėšti nuo televizorių ekranų, kuomet savo dainą pristatė sidabro spalvos trumpa suknele pasipuošusi Inga Valinskienė.

Inga Valinskienė. Luko Kodžio nuotr.