„Retas atvejis mūsų praktikoje, kad muzikos atlikėjas be apšildančių grupių arenoje koncertuotų net 3 valandas. Labai vertiname tokį Stingo žingsnį ir džiaugiamės, kad pasaulinę šlovę pelnęs atlikėjas nusprendė koncertui Vilniuje atiduoti visas savo jėgas ir maksimaliai nudžiuginti klausytojus“, - pranešime žiniasklaidai cituojamas „SEVEN Entertainment“ grupės generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis.

Pasak V. Šiugždinio, netikėtų sąskambių ir spalvų Stingo atliekamiems kūriniams suteiks kartu į gastroles su dainininku vykstantis Karališkasis Didžiosios Britanijos simfoninis orkestras, sudarytas iš 45 itin patyrusių ir talentingų muzikantų.

Visame pasaulyje žinomas universaliomis koncertinėmis programomis, varijuojančiomis nuo klasikos iki populiariosios muzikos kūrinių, orkestras pelnė tarptautinį pripažinimą, koncertuodamas su tokiomis operos scenos žvaigždėmis kaip Andrea Bocelli, Lesley Garrett, Bryn Terfel, Luciano Pavarotti, taip pat populiariosios muzikos ikonomis Burt Bacharach, George Benson, Michel Legrand, Sir Cliff Richard ir Stevie Wonder.

Koncerto metu simfoniniam orkestrui diriguos maestro Steven Mercurio, pasauliniu mastu žinomas dirigentas ir kompozitorius, pagarsėjęs sugebėjimu kurti plataus profilio muziką – nuo aranžuočių simfonijoms ir operoms iki garso takelių filmams. S. Mercurio teko kartu dirbti su dausybe garsių muzikantų ir žinomų atlikėjų, tarp kurių – Placido Domingo, Ben Heppner, Bryn Terfel, Marcello Giordani ir neoklasikinės muzikos duetas „Secret Garden“. Šiuo metu į jo repertuarą yra įtrauktos daugiau nei 45 operos 6 pasaulio kalbomis.

Be 45 orkestro muzikantų, pasaulinių gastrolių metu Stingą taip pat lydi keli akomponuojantys muzikantai, tarp kurių – mušamųjų instrumentų virtuozė Rhani Krija, eksperimentinės muzikos specialistas David Cossin, vokalistė Jo Lawry, bosistas Ira Coleman ir vienas charizmatiškiausių pasaulio gitaristų Dominic Miller, gegužės mėnesį koncertavęs Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Koncerto metu pažadėjęs netrukus sugrįžti į Vilnių gitaristas neužtruko – kartu su Stingu Lietuvoje jis koncertuos jau 3 kartą.

Rugsėjo mėnesį Stingo gerbėjai Lietuvoje išgirs geriausius grupės „Police“ ir solinės karjeros atlikėjo kūrinius, tarp kurių tokios dainos kaip „Roxanne“, „Next To You“, „Every Breath You Take“, „Englishman in New York“, „Fragile“, „Russians“, „Fields of Gold“, „Desert Rose“ bei kitos.