„Kai išsiskyrėme su Rūta, iš pradžių buvo tikrai labai sunku. Nesupratau, kaip, kas, dėl ko. Analizavau, ieškojau klaidų. Kol buvome kartu, maži prieštaravimai atrodė smulkmenos, o galiausiai tos smulkmenos ir tapo skyrybų priežastimi. Buvo sudėtinga, - „Lietuvos ryto“ žurnalui „Stilius“ pasakojo D.Meškauskas. - Vis galvojau, kaip reikės užmiršti, kaip nebejausti... Pasirodo, posakis, kad laikas gydo žaizdas, yra teisingas. Praėjo vasara, prasidėjo šokių projektas su Ineta, buvau labai užsiėmęs, daug dirbau ir pasimiršo. Atsirado Ineta ir apie Rūtą nebegalvojau. Neliko jokių nuoskaudų, ramu. Pasidariau išvadas, radau savo klaidų, kurių ketinu nebekartoti. Viena svarbiausių pamokų – reikia rodyti dėmesį“.

Pasak Deivido, su Rūta jis bendrauja nedaug, bet kultūringai ir gražiai. „Negaliu pasakyti, kad labai šiltai, gal daugiau dalykiškai, tačiau viskas gerai. Nesipykstame ir nesipjauname – nebėra dėl ko“, - „Stiliui“ sakė D.Meškauskas.

Judviejų sūnus Adomas liko gyventi pas Rūtą Ščiogolevaitę, kuri draugauja su vokiečių dainininku ir aktoriumi Elvinu Dandeliu. Pastarasis Adomą mato dažniau nei D.Meškauskas. „Į jųdviejų santykius nesigilinu, tačiau jei Elvinas ir būtų kasdien, tėtis visada liks tėtis. Truputį apmaudu, bet ką darysi. Jis vis tiek niekada netaps Adomo tėvu“, - „Stiliui“ sakė D.Meškauskas.