Muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvio Algirdo Grudzinsko-Grūdo vaikystės ir jaunystės metai prabėgo Pabradėje (Švenčionių r.). Vaikystėje Grūdas lakstė motociklu, tiksliau sėdėjo ,,liulkoje“, ir išdaigas krėtė su dešimčia metų vyresniu broliu ir jo draugais. ,,Laukdavau brolio, kad tik greičiau atvažiuotų pasiimti iš darželio, nes su bendraamžiais man būdavo nuobodoka“, – pasakoja Grūdas.

Darželinukas ne tik lakstė motociklu, bet ir užsiiminėjo kur kas rimtesniais dalykais. „Turėjau tokį zuikį, kurį pastoviai operuodavau. Svajojau tapti gydytoju“, - pasakojo Grūdas. Vaikystės svajonės liko įgyvendintos tik operuojant zuikius, nes sulaukęs trylikos, Grūdas į rankas paėmė gitarą - tuomet ir prasidėjo undergroundo laikai.

Paklaustas apie įsimintiniausią mokykloje iškrėstą išdaigą, Grūdas pradėjo juoktis: vieną kartą su klasės draugais smagiai leidęs laiką, kamuoliu išdaužė klasės palubėje kabėjusias lempas. ,,Visa klasė važiavo į ekskursiją, o mes, kaltininkai, buvome palikti Pabradėje“, - prisimena buvęs neklaužada.

Kaip jis pats sako, surimtėjo vyresnėse klasėse. Reikėjo ruoštis sparčiai artėjantiems egzaminams. ,,Sunkiausia būdavo vokiečių kalbos pamokose. Pas tą mokytoją net didžiausi tinginiai kažko išmokdavo. Jo pamokose buvo taip viskas sustyguota, kad net nesinorėdavo kažko kito daryti - visi sėdėdavo raudonais žandais“, - pasakojo Grūdas, galintis pasigirti, jog laikydamas valstybinį vokiečių kalbos egzaminą gavo net 70 balų šimtabalėje vertinimo sistemoje. Kiti valstybiniai egzaminai jam sekėsi kur kas sunkiau – jo matematiniai gabumai buvo įvertinti vos penkiais balais, istorija ir lietuvių kalba – po 30 balų.

Baigęs vidurinę mokyklą Grūdas nusprendė gilintis į pramonės inžinierijos paslaptis – įstojo į VGTU, tačiau prasidėjusi svaigi muzikanto karjera sutrukdė tęsti mokslus. Dabar VGTU antrakursis yra pasiėmęs akademines atostogas.

Klubas.lt pateikė Grūdui kelis klausimus ir patikrino jo žinias.

Pabradės futbolo klubo pavadinimas?

– Nežinau.....yra kažkoks vienas..Palaukit..Koks jisai ten yra...Aš porą sykių esu matęs, kaip ten lošia... Go...Goooo...Go Go..Ne...(Teisingas atsakymas – ,,Žeimena“)

Kada iširo grupė ,,Foje“?

– Niekada nebuvau ,,Foje“ fanas, bet įtariu, kad kokiais devyniasdešimt kelintais..O gal ne!! Nežinau.....N esu ,,Foje“ fanas. Esu, esu.....Žmogus, kuris pasakytų, kad ponas Mamontovas yra labai didelis aktyvistas ir kad geras žmogus, bet aš nesu jo, kaip sakant, muzikos žinovas. (Teisingas atsakymas – 1997m.)

Moldovos sostinė?

– Kieno? Nežinau, Viešpatie, kodėl jūs manęs klausiat tokių dalykų?! Aš pasaulio nematęs..Aš nežinau - žinau, kad yra kelios valstybės, kurių pavadinimai yra tokie patys kaip sostinių pavadinimai, bet čia....??? Esu buvęs tik Latvijoje ir Lenkijoje. (Teisingas atsakymas – Kišiniovas)

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją