I.Budrienė neabejoja – povas įvairiose kultūrose suprantamas vis kitaip. Vienur jis laikomas nelaimės pranašu, o kitur – atvirkščiai. Pavyzdžiui, pagal fengšui povas – vienas stipriausių talismanų. Jis neša laimę, sėkmę darbe ir karjeroje.

„Man buvo priimtina ši teorija. O spalvingo, karališko paukščio tema puikiai tiko išskirtiniam vakarui”, - sakė I. Budrienė, šventės metu pasipuošusi dizainerio Liutauro Salasevičiaus kurta suknele.

Įgyvendinti sumanymą švenčių planuotojai padėjo mokymų dalyvės. Dvylika merginų kompozicijas sukūrė iš 1500 orchidėjų žiedų, 1500 rožių, 500 hortenzijų, 500 Tailando orchidėjų, 500 grazdikų. Tris dienas jos klausėsi ne tik paskaitų, bet ir pačios kūrė šventinės vakarienės aplinką. Vizualizaciją, pagal kurią įgyvendintas interjero dekoras, nupiešė dailininkė Rasa Staskonytė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Bandėme suderinti teoriją ir praktiką. Neužtenka vien išgirsti, kaip ir kodėl reikia surišti puokštę, užtiesti staltiesę ar sudėti įrankius. Reikia tai pamėginti įgyvendinti pačiam“, - sakė I. Budrienė.
Į Galą vakarienę iš Prancūzijos atvyko austrių ūkio savininkas Cyrilas ir jo žmona Lina. Pora, kuriai I. Budrienė šią vasarą organizavo vestuves, šventės svečiams įteikė ypatingą dovaną – 300 šviežių austrių, augintų trejus metus.

Iš Prancūzijos atgabentos austrės buvo laikomas specialiai renginiui sukurtoje Mindaugo Tendziagolskio ledo skulptūroje.

Vakaro metu gurmaniškus patiekalus svečiams ruošė žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Jais, kartu su mokymų dalyviais ir kviestine publika, mėgavosi ir patarimais su norinčiomis tobulėti švenčių planuotojomis dalinęsi lektoriai Marijus Gvildys ir Robertas Chaaras. Iš Libano atvykęs švenčių rengėjas yra puošęs karališkųjų šeimų šventes Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Anot I. Budrienės, be R. Chaaro ypatingo darbo stiliaus ir požiūrio į svarbiausių gyvenimo švenčių planavimą neapsieina daugelio ryškiausių bei žinomiausių žmonių asmeninės puotos Libane ir Artimuosiuose Rytuose. Robertas Chaaras neabejoja – jo sėkmės paslaptis yra gebėjimas derinti rafinuotą europietišką stilių ir paslaptingųjų Rytų subtilų dvelksmą. Gėlių dizaineris, „Casa del flora” įkūrėjas bei prabangių vestuvių stilistas, turintis daugiau nei 15 metų darbo patirtį, į Lietuvą atvyko pirmą kartą.

Marijus Gvildys, I. Budrienės teigimu, yra floristikos meno virtuozas, diktuojantis gėlių madas visame pasaulyje. Jis - tarptautinių floristikos simpoziumų laureatas, vienas talentingiausių Lietuvos floristų, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas ekspertas, „Įkvėpimo naktis“ idėjos autorius ir daugelio kitų projektų sumanytojas. „Daugiau nei 15 metų floristas organizuoja pačios aukščiausios klasės renginius - tai meilės floristikos menui rezultatas”, - pridūrė I. Budrienė.

Anot jos, pirmieji mokymai pavyko. „Įvertinau ir tai, kas buvo gerai, ir tai, kur padarėme klaidas. Leidau merginoms pačioms daug ką kurti ir suprasti, kaip dar būtų galima įgyvendinti vienus ar kitus sprendimus. Jau turiu idėjų kitiems mokymams ir net esu paskyrusi datą!“, - sakė švenčių planuotoja.