Apie pirmąją kelionę Tunise Evelinai daugiausia primena nuotraukos. ,,Buvau labai maža ir atsimenu tik tiek, kad visureigis užklimpo dykumoje ir kaip zuikį ant smėlio piešiau. O tėvai papasakojo, kad tuomet iš smėlio iškasiau gyvatę ir visi suskubo mane nuo jos traukti“, - šypsosi neįprastu nuotykiu savo gyvenimo kelionių maratoną pradėjusi Evelina.

Jau nekalbant apie daugybę Europoje aplankytų šalių, Evelina pabuvojo ir ne viename tolimame krašte: Egipte, Brazilijoje, Tailande... Dažniausiai tolimoms kelionėms dainininkė susiruošdavo per porą valandų: ,, Grįžta tėvai namo iš kažkur ir sako: „Kraunatės daiktus, šiandien vakare išskrendam“. Taip buvo į Keniją, Egiptą, Šri Lanką, bet su manim ir broliais nebuvo jokių problemų, tokie paprasti buvome – susidėdavome daiktus ir tiek“.

Nors Evelina mėgsta aplankyti vis naują šalį, tačiau iš aplankytų pasaulio vietų išskiria tris, į kurias grįžti nebūtų nuobodu. Jaunai dainininkei didelį įspūdį paliko egzotiškasis Tailandas, kurį ji apibūdina kaip labiau civilizuotą, nei taip pat vieną didžiausių įspūdžių palikusią tolimąją Keniją, kurioje ji kartu su tėvais vengė ,,vokiškai tvarkingų turistinių maršrutų“, o vietoj to keldavosi ketvirtą ryto ir traukdavo po vietinius kaimelius, kur susipažindavo su vietos gyventojais. ,,Važiuoji – liūtai pakelėse. Nakvojom Kilimandžaro papėdėje – fantastiškas vaizdas, o žvaigždės ten – nežmoniško dydžio!“, - pasakoja E. Anusauskaitė, kuri mielai sugrįžtų ir į lašo formos Šri Lankos salą Indijos vandenyne.

,,Paradoksalu, bet ten, kur karšta, ten ir žmonės šypsosi daugiau nei čia. Keliavome po visą Šri Lanką ir net nežinau kaip pasakyti, bet man tas tropikų klimatas, tie besišypsantys žmonės ir jų kultūra yra labai artima. Gamta ten nuostabi, bet nuo Kenijos labai skiriasi – ten žymiai daugiau žalumos. Apsilankėme ir pagrindiniame Ajurvedos centre, kur pamatėm kaip auga augalai, iš kurių gaminami įvairiausi kremai, išbandėm masažus - labai patiko“, - prisimena E. Anusauskaitė.

Šri Lankoje dainininkę nustebino ir vietos gyventojų pamaldumas – gatvėse gali išvysti daugiau vienuolių nei paprastų praeivių. Sužavėjo maldos namai – pagodos. Dainininkė gerokai nustebo, kai pamatė, jog vairuotojai, važiuodami pro kapines ar pagodas, persižegnoja. ,,Jie labai tikintys, bet šviesiai – be kančių veide“, - sako E. Anusauskaitė, dabar svajojanti aplankyti Indiją, Kiniją arba Japoniją.

KLUBAS.lt fotogalerijoje – E.Anusauskaitės fotoįspūdžiai iš vienšnagių svečiose šalyse.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją