Po ilgo „psichologinio darbo“ su tėvais, kuriems dukros avantiūra kėlė siaubą, Ingrida vis dėlto išskrido į tolimą Kinijos salą, kur kartu su klaipėdiečių grupe „Studija“ viename Honkongo naktiniame restorane rengdavo kabaretines šou programas.

„Pirmasis mano užsienis buvo Vokietija, kai baigusi ekonomikos mokslus labai norėjau užsidirbti automobiliui. Buvo labai įdomu, nes įsidarbinau barmene Graikų restorane, sužinojau labai daug jų tradicijų, o grįžusi nusipirkau pirmąjį automobilį. Po to kurį laiką gyvenau Lietuvoje, bet tais laikais man čia buvo pernelyg nuobodi mintis, kad nuo ryto iki vakaro dirbu kokioje įstaigoje...Tuomet buvo tiek energijos ir tokio polėkio, kad kai iš Honkonge dirbančios draugės sulaukiau pasiūlymo, ta mintis mane taip uždegė, kad niekaip negalėjau pasipriešinti“, - pasakoja I. Martinkėnaitė ir priduria, jog prieš kelionę ji jautėsi visiškai saugi – Honkonge ilgą laiką dirbo patikima draugė, darbas buvo legalus, vizą ji taip pat turėjo.

Ingrida pasakoja, jog šokėjos darbas naktiniame restorane nebuvo sekinantis – programą lietuviai baigdavo apie vienuoliktą vakaro. Dabar dainininkė juokiasi, jog tuomet neišnaudojo visų galimybių - po darbo Ingrida traukdavo į namus, o nuotykiai visą naktį nemiegančiame mieste jos neviliojo. ,,Dabar net pačiai keista, kad taip ramiai gyvenau viename iš didžiausių pasaulio miestų. Tuomet labiau norėjosi keliauti – savaitgaliais su jachta plaukdavom į įvairias salas, nes ten jų labai daug, ir šiaip labai daug įdomių dalykų, pavyzdžiui, Lantau saloje yra didžiausia pasaulyje Budos skulptūra. Apskritai, visas Honkongas yra labai gražus, labai žalias“, - pasakoja Ingrida.

Dainininkę Honkonge šokiravo kinų tradicija rytais mankštintis ir medituoti viešuosiuose parkuose. Apie šeštą- septintą ryto parke įvairius mankštos ir jogos pratimus atliekančius kintiečius Ingrida stebėdavo pro langą, kol įsidrąsinusi prisijungė ir pati. „Pradžioje buvo labai keista, nes rinkdavosi vyresni kinai ir tik žiūri, kad jau kojas virš galvos susikėlę... Aš stebėdavau tuos žmones ir tiesiog kopijuodavau kai kuriuos pratimus, žinoma, turėjau ir savo programėlę, nes Lietuvoje ilgą laiką ir šokau, ir mankštindavausi. O ta mankšta parke man suteikdavo net stebėtinai daug energijos, jėgų ir įkvėpimo“, - šypsosi Ingrida.

Honkonge Ingrida gyveno pusę metų, o keletui mėnesių grįžusi į Lietuvą, susipažino su būsimu vyru Andrejumi Velijevu, dėl kurio į Honkongą nesugrįžo, nors ir savo ateities su Lietuva niekada nesiejo. Po kiek laiko viename sostinės šokių kolektyve Ingrida susipažino ir su būsima scenos kolege Karina Krysko, o dar po kurio laiko atsirado grupė ,,69 danguje“.

Laikus, kai gyveno Honkonge, Ingrida vadina vienu įdomiausių etapų jos gyvenime, o Honkongą dainininkė vadina magnetiniu miestu, į kurį visada norisi grįžti. „Su vyru keliavom kruizu po rytų šalis ir tos kelionės norėjau būtent todėl, kad paskutinė stotelė buvo Honkongas. Ten praleidom keletą dienų – jaučiausi labai pakylėta ir net euforijoj – viską žinau, kur kokie parkai, restoranai, sutikau senų pažįstamų, žodžiu, ten buvau kaip gidė“, - pasakoja Ingrida.

Nuotraukose – Ingrida su vyru Andrejum Honkonge.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją